OPČINILA JE SVE

Želela je da bude KLOVN, pa BALERINA, a postala je JUGOSLOVENSKA DIVA: Životna i ljubavna priča Vere Čukić su NESTVARNE

0

Bez nestvarno lepe Vere Čukić jugoslovenski filmovi definitivno ne bi bili ono što jesu 

ŽIVOTNA I LJUBAVNA PRIČA VERE ČUKIĆ
ŽIVOTNA I LJUBAVNA PRIČA VERE ČUKIĆ foto: Ana Paunković

Legendarna glumica Vera Čukić proslavila je u krugu porodice svoj 85. rođendan. Ona se poslednji put pred publikom pojavila 2011. godine, a od kako joj je suprug preminuo povukla se iz grada u selo, gde je pronašla mir i spokoj.

 

Njena ćerka Ivana Mihić živi sa njom, a ovaj važan dan provele su zajedno, a Ivana je majci upriličila malo slavlje u obližnjem lokalu u kojem su u Ivaninom detinjstvu često porodično dolazili i uživali, piše Blic.

 

Vera je često znala da kaže da je ostvarila sve svoje snove, imala je sjajnog muškarca kraje sebe, dobila je ćerku koja je sve što je ikad sanjala.

 

Ivana dobro zna šta njenoj majci prija, pa ju je povela na muziku, a u najlepšim zvucima starih srpskih pesama glumice su uživale uz čašu dobrog vina. 

 

Ono što su svi mogli da premete jeste činjenica da uprkos tome što je duboko zagazila u devetu deceniju života Vera i dalje izgleda sjajno. Poneka bora na licu samo su podsećanje na godine koje su za njom.

 

Vera se rodila u Beogradu, 16. decembra 1938. Često se zbog očevog posla selila i živela u nekoliko gradova u Srbiji. Kao dete je obožavala da odlazi u crikus, a on ju je inspirisao, pa je poželela da postane klovn. Ipak, tu želju nije ispunila, a kasnije je poželela da bude balerina. Išla je u baletsku školu, ali se čini da je sudbina ipak imala drugačije planove za nju.

 

VERA JE BILA VELIKA ZVEZDA JUGOSLAVIJE
VERA JE BILA VELIKA ZVEZDA JUGOSLAVIJE foto: Youtube Printscreen

 

Kao već zrela devojka upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Uporedo je studirala i savremenu književnost, na Filozofskom fakultetu, ali je u nekom momentu shvatila da ne može da nastavi s oba, pa je književnost ostala nedovršena. 

 

Tokom karijere imali smo priliku da je vidimo u brojnim ulogama, proslavila se širom Jugoslavije, a mnoge uloge je za nju specijalno pisao njen suprug, reditelj Gordan Mihić. 

 

Hrvatski mediji su tokom Festivala u Puli 1968. godine objavili da je Vera u vezi sa mladim scenaristom i rediteljem Gordanom Mihićem. I već sledeće - 1969. godine su se venčali, a one naredne dobili ćerku Ivanu.

 

IVANA ŽIVI SA MAJKOM DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI
IVANA ŽIVI SA MAJKOM DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI foto: Dragan Kadić

 

Njih dvoje su bili u braku punih 50 godina.

 

- Gledali su se kao deca. Ona nije skidala pogled s njegovih očiju, a on je milovao njenu kosu. Bili su zagrljeni. Nešto su šaputali i okolina ih nije interesovala - pisao je pre više decenija "Plavi vjesnik", predstavljajući Mihića kao talentovanog mladog pisca scenarija, a Veru kao predstavnicu mlade generacije filmskih zvezda - prenosi "Yugopapir".

 

Nakon njegove smrti Vera se povukla iz javnosti i živi mirnim životom daleko od grada sa svojom naslednicom Ivanom. 

 

Bonus video:

Katarina Grujić o suprugu

 

 

makonda-tracker