dirljivo

Na kraju je izustila svoju najlepšu želju: Poslednje reči Ružice Sokić na samrti nose svu ljubav, tugu i bol u sebi

0

Prošlo je 10 godina od odlaska glumačke dive Ružice Sokić, a pre godinu dana preminuo je njen suprug i najveća ljubav Miroslav Lukić.

Ružica Sokić volela je do poslednjeg daha svog supruga Miroslava
Ružica Sokić volela je do poslednjeg daha svog supruga Miroslavafoto: Marina Lopičić

Slavna glumačka diva Ružica Sokić preminula je pre 10 godina, a iza nje su ostale fantastične uloge i replike koje se i danas pamte.

 

Ružica je karijeru počela davne 1957. godine, u filmu "Doktor", da bi potom igrala u filmovima "Kad budem mrtav i beo", "Bokseri idu u raj", "Užička republika", "Savamala" i drugima. Komedija "Tesna koža" donela joj je najveću popularnost, a za film "Žuta" nagrađena je Zlatnom arenom na Filmskom festivalu u Puli. Ružica je glumila i našim čuvenim serijama, kao što su "Srećni ljudi", "Greh njene majke"...

 

Za Ružicom je najviše patio njen suprug, Miroslav Miki Lukić, s kojim je 30 godina bila u srećnom braku. On je preminuo 2022, u 91. godini.

 

Njih dvoje nisu imali dece, a Ružica nije krila razloge za to što ih nije želela.

Ružica je sahranjena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu u prisustvu brojnih kolega. Preminula je nakon borbe sa teškom bolešću, a pred samu smrt svom suprugu otkrila je svoju poslednju želju.

 

Kako je njen suprug Miroslav Lukić jednom ispričao, njena poslednja želja bila je da je ne zaboravi.

 

Ružica Sokić sa suprugom Miroslavom Lukićem
Ružica Sokić sa suprugom Miroslavom Lukićemfoto: Zorana Jevtić

 

— Samo da me ne zaboraviš — bile su poslednje reči dive jugoslovenskog glumišta Ružice Sokić

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Glumica Radmila Živković neutešna na sahrani Jagoša Markovića

 

makonda-tracker