"uništili su mi život"

Bila je u SREĆNOM braku, ali potomstva se ODREKLA: Ružica Sokić NIKAD nije želela da ima decu, a tužan razlog nije krila

0

Ružica Sokić za sobom je ostavila mnoštvo fenomenalnih uloga, bila je u srećnom braku, ali rešila je da se nikad ne ostvari kao majka.

ružia sokić bila je srećna sa svojim suprugom, ali nije sakrila zbog čega nije htela da se ostvari kao majka
ružia sokić bila je srećna sa svojim suprugom, ali nije sakrila zbog čega nije htela da se ostvari kao majkafoto: Marina Lopičić

Ružica Sokić, jedna od najpopularnijih diva našeg glumišta, preminula je 2013. godine i sahranjena je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu u prisustvu brojnih kolega.

 

Za Ružicom je najviše patio njen suprug, Miroslav Lukić, s kojim je 30 godina bila u srećnom braku. On je preminuo 2022, u 91. godini.

 

Par je dugo uživao u skladu, dece nisu imali, a Ružica nikad nije krila razlog.

 


Kako su domaći mediji pisali pre nekoliko godina, glumica se majčinstva odrekla iz želje da bude slobodna.

 

Rođena je 14. decembra 1934. godine u Bregalničkoj ulici broj 244 u Beogradu, od majke Vukosave i oca Petra Sokića, uglednog trgovca i suvlasnika lista Pravda.

 

 

Već od detinjstva suočavala se sa nedaćama. Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava.

 

1 / 7 Foto: Dragana Udovičić


Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.


— Kada je došlo oslobođenje, bilo je stvarno strašno, tako da mi je taj period detinjstva bio tragičan. Tata ništa nije radio, nije mogao da se zaposli. U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja — ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

 

ružica sokić i miroslav lukić
ružica sokić i miroslav lukićfoto: Damir Dervišagić

— Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca, koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život — istakla je glumica jednom prilikom.

 

Bonus video

Legat Ružice Sokić:

 

makonda-tracker