afera za pamćenje

Žena ga je izdržavala kad je bio NIKO: Postao je zvezda, pa dobio DRSKU CEDULJICU i započeo LJUBAVNU PRIČU za pamćenje

0

Veza ovog para počela je strastveno i burno i isto se tako i završila, a posle rastanka je usledila tišina duga 30 godina

Silvester Stalone i Brigit Nilsen u filmu 'Roki IV'
Silvester Stalone i Brigit Nilsen u filmu "Roki IV"foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Američki glumac Silvester Stalone bio je jedna od najvećih zvezda osamdesetih, a iako je danas poznat kao miran i porodičan čovek – tada to definitivno nije bio slučaj.


U tom momentu najpoželjniji muškarac na planeti, Stalone je bio u braku sa Sašom Čak, s kojom je stupio u brak 1974. godine.


Par je dobio dvojicu sinova – Sejdža Munblada (koji je preminuo u 37. godini od srčanih problema) i Serdža, kom je utvrđen autizam.


Saša i Stalone su se upoznali kada su oboje maštali o karijeri u Holivudu, a Saša je išla na audicije, radila kao konobarica i izdržavala svog dečka, koji je često menjao poslove – od čistača u zoološkom vrtu do radnika u bioskopu.

 

Uskoro su se venčali i on je, uz Sašinu podršku, dobio novu energiju i snagu, zahvaljujući kojoj se izborio da snimi film "Roki" (1976) i otpočne višedecenijsku uspešnu karijeru.

 


Međutim, njegov brak počeo je da trpi cenu Staloneove slave: milioni žena širom planete ludeli su za njim, a najveće svetske lepotice bukvalno su se bacale na njega. Još uvek je Silvester bio u braku sa Sašom kada je u jednom hotelu na Menhetnu ispod vrata svoje sobe pronašao poruku "Moje ime je Brigit Nilsen... Stvarno bih volela da te upoznam. Ovo je moj broj".


Uz ceduljicu je danska pevačica, model i glumica priložila i svoju fotografiju, a Stalone je bio zaintrigiran. Ko je ta žena, tako drska, tako smela?


"Moram da te upoznam bolje", poslao je Stalone odgovor Nilsenovoj.

 


Ubrzo potom, oni su bili u vezi, a venčali se jednako munjevito – u decembru 1985, kada je glumac imao 39 godina, a Dankinja samo 22. Sudbonosno "da" izgovorili su u kući Staloneovog prijatelja i poznatog producenta Irvina Vinklera na Beverli hilsu, a čitave večeri su plesali i, kako se Vinkler seća, "bili veoma zaljubljeni".

 

Par je privlačio mnogo pažnje, na prvom mestu zbog razlike u godinama, kao i činjenice da je Stalone bio najveća filmska zvezda u tom trenutku i da je s Nilsenovom prevario suprugu i majku svojih sinova. Brigit je negirala da je interesuje samo njegov novac i isticala da se ona ne bi ni udala za Stalonea da nije bio toliko uporan.


Nisu shvatali da ja nisam ni želela venčanje. On me je preklinjao – istakla je jednom prilikom.

 


Međutim, kako su se varnice brzo pojavile, brzo su se i ugasile. Posle samo 19 meseci braka, podneli su zahtev za razvod, a tabloidi nisu mogli da se zasite Stalone i Nilsenove, posebno jer su se pojavile glasine da je glumac i drugoj supruzi bio neveran.


Brigit Nilsen demantovala je da se njen brak sa Staloneom završio iz istog razloga zbog kog se glumac razveo prvi put. Ipak, isticala je da je to što je postala zvezda taboida uticalo negativno na njenu karijeru – nakon što je ostavila Stalonea, mnoga vrata su joj bila zatvorena. Međutim, to što govori više jezika joj je pomoglo da ostane u poslu, pa se uskoro vratila u Evropu.
Kako je istakla jednom prilikom, imala je mnogo dilema pre udaje za Stalonea, a odluku da ipak kaže "da" donela je zbog toga ko je on bio.


Sećam se da sam razmišljala "Ovo je prerano, ovo nije u redu" – rekla je u jednom intervjuu. – A svi oko mene su govorili: "Pa, ko se ne bi udao za Rokija?"

 

Silvester Stalone i Brigit Nilsen
Silvester Stalone i Brigit Nilsenfoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia


Brigit se, međutim, posle svega kajala što je do venčanja uopšte došlo jer je shvatila da Stalone i ona, jednostavno, nisu bili jedno za drugo, a savet prijatelja da mu kaže "da" smatra najgorim koji je čula u životu.


Međutim, nakon što su se 2017. pojavile optužbe da je Stalone napao jednu 16-godišnju devojku u Las Vegasu tokom snimanja filma "Na vrhu" (1987), Brigit je javno podržala bivšeg muža. Kako je tvrdila, u tom trenutku je bila sa Staloneom, "bili su sveže venčani nisu mogli da se zasite jedno drugog".

 

Istakla je i da se nisu razdvajali: preko dana ga je gledala kako snima film, a večeri su provodili zajedno, pa nikakav sličan incident ne bi mogao da joj promakne.

 


U svakom slučaju, Stalone i Brigit nisu komunicirali više od 30 godina, a ponovo su se sreli na snimanju filma Creed 2.


Pre svega, to je bilo tako davno, znate, a vreme leči sve. On je profesionalac, kao i ja. Zakopali smo ratnu sekiru i nastavili dalje, to je sjajno – rekla je Brigit.

 

BONUS VIDEO

REALNA PRIČA - OGNJEN AMIDŽIĆ

 

makonda-tracker