"Ona je tako neverovatna..."

Ostala je s njim 7 godina jer se plašila da će UMRETI BEZ NJE: Ova zaboravljena veza bila je NAJVEĆA LJUBAV u Holivudu

0

Godinama je glumica pokušavala da pomogne svom dečku, a ne samo što nije uspevala u tome nego ju je njegova okolina prezirala, zbog čega je, kako danas priznaje, bila "ljuta i posramljena"

Robert Dauni Džunior i Sara Džesika Parker zajedno su proveli 7 godina
Robert Dauni Džunior i Sara Džesika Parker zajedno su proveli 7 godinafoto: Phil Roach / Zuma Press / Profimedia

Tokom osamdesetih bilo je nekoliko velikih ljubavi u Holivudu koje su danas pomalo zaboravljene, a jedna od najvećih bila je ona između Sare Džesike Parker i Roberta Daunija Džuniora.


Par je zajedno proveo sedam godina, a sve je trajalo u trenutku kada se čuveni glumac borio protiv zavisnosti od narkotika. Godinama kasnije, zvezda serije "Seks i grad" osvrnula se na ovaj period i otkrila kako se osećala u tim trenucima.


Kako je priznala u razgovoru za The New Yorker, tokom veze s Robertom Daunijem Džuniorom bila je "ljuta i posramljena".


Ljudi oko njega bi me prezirali jer sam mu davala stabilnost i pokušavala da stvorim normalno stanje kako bi se pojavljivao na vreme – rekla je glumica. – Zbog toga sam se osećala ljuto i bilo me je sramota.

 

 

  • Ljubavna priča Sare Džesike Parker i Roberta Daunija Džuniora


Sara Džesika Parker i Robert Dauni Džunior bili su osamnaestogodišnjaci kada su se upoznali 1984. godine, a počeli su da žive zajedno posle samo nekoliko sedmica zabavljanja. Sve to vreme, glumac je bezuspešno pokušavao da izleči zavisnost, koja ih je na kraju i koštala veze. Rastali su se 1991, jer glumica više nije mogla da podnese njegov neprestani krug odvikavanja i zloupotrebe raznih supstanci.

 

Voleo sam da pijem i imao sam problem s drogom, što nije išlo uz Saru Džesiku, to je nešto najdalje od onoga što je ona. Ona mi je pružila dom i razumevanje. Pokušavala je da mi pomogne. Bila je tako ljuta kad ne bih uspeo – priznao je glumac za Parade 2008. godine. – Voleo sam Saru Džesiku, ali ljubav očigledno nije bila dovoljna...


Kako naredne godine Parkerova ispričala u jednom podkastu, sa Robertom je ostala tako dugo jer se plašila da će on umreti ako ona bude tu za njega.

 

Robert Dauni Džunior i Sara Džesika Parker zajedno su proveli 7 godina
Robert Dauni Džunior i Sara Džesika Parker zajedno su proveli 7 godinafoto: Phil Roach / Zuma Press / Profimedia

Volite tu osobu i plašite se da će umreti ako ne budete tu da ih poduprete svakog njihovog usamljenog dana... Samo nisam htela da on umre – istakla je Sara Džesika Parker. – Najveći i najteži izbor u takvim vezama je osećaj da imate dovoljno hrabrosti da odete, čak i ako mislite da će umreti.


Kako je sada ispričala, imala je samo 22 godine kada se osećala kao majka svom dečku, a nije dobijala dovoljno poštovanja od njegovog društva. Ona je i ranije pričala o tome da je, nakon što je postala majka, lako ušla u tu životnu ulogu jer je imala iskustvo slične brige o drugima.


Možda me je to naučilo kako da budem roditelj, jer je način na koji sam brinula o Dauniju bio prikladniji za roditelja – rekla je jednom prilikom.

 

Robert Dauni Džunior nastavio je da se bori protiv zavisnosti i godinama nakon njihovog raskida, a 1999. godine je proveo 12 meseci u zatvoru jer je odbijao testiranje na drogu koje mu je naložio sud. Uspeo je da se izleči tek 2003. godine, 12 godina nakon raskida sa Sarom Džesikom, a 2015. priznao je da bi voleo da ima priliku da s njom popriča o svemu i zatvori to životno poglavlje.

 


Mogli smo da provedemo neko vreme zajedno i bilo je stvarno kul – rekao je u jednoj emisiji glumac. – Uvek imate percepciju o nekome s kim ste proveli veliki deo svog života i mislim da je tipično za ljude da, što se više udaljavate od nekoga, menjate nenamerno svoju percepciju te osobe.


Međutim, to što su prošle godine nije promenilo njegovo mišljenje o bivšoj devojci – za njega je ona i dalje divna žena prema kojoj ima samo poštovanje, kao i prema celoj njenoj porodici.


Video sam je i pomislio "Ona je tako neverovatna, i kul, i zabavna, i ima kontrolu nad stvarima". Imao sam priliku da upoznam i njenu decu, video sam kako njen muž i ona žive i oboje ih tako poštujem – rekao je glumac.


Sara Džesika Parker je od 1997. godine u braku s glumcem Metjuom Broderikom, s kojom ima sina Džejmsa i ćerke Tabitu i Marion.

 

Robert Dauni Džunior s bivšom suprugom Deborom Falkoner, kojom se oženio godinu dana nakon raskida sa Sarom, ima sina Indija, a od 2005. godine je u braku sa Suzan Levin, s kojom ima sina Ekstona i ćerku Avri.

 

 

makonda-tracker