retko u javnosti

Osvojila ga je pre 40 godina, bila je to ZABRANJENA LJUBAV: Kako izgleda Slavica, supruga Slobodana Bobe Ninkovića?

0

Od prvog pogleda planula je ljubav koju nije mogla da spreči ni roditeljska briga i zabrana 

LJUBANA PRIČA BODE I SLAVICE NINKOVIĆ
LJUBANA PRIČA BODE I SLAVICE NINKOVIĆfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Legendarni glumac Slobodan Boda Ninković godinama je gradio uspešnu glumačku karijeru, a filmovi, serije i predstave u kojima je igrao toliko su brojni da ih je zaista teško nabrojati. 

 

Uprkos tome što je bio veoma popularan Boda je uspeo da sačuva porodicu koju je stvorio sa Slavicom Nikolić davne 1982. godine. On se trudio da privatni život drži podalje od javnosti i čini se da je baš to bio recept za sreću.

 

Slavica i Boda su se upoznali pre 40 godina i odmah su shvatili da su stvoreni jedno za drugo. 

 

 

- Bila je 82. godina kada sam prvi put video Slavicu, a potom se i upoznao s njom. Od tada, tačnije od 11. septembra 1982. godine, mi smo zajedno - zabeležio je Slobodan Boda Ninković u knjizi „Boda – slušaj, sine, ove velike reči“.

 

Sudbonosni susret dogodio se u Smederevu i nije sve od početka teklo glatko. Zbog razlike u godinama Slavičini roditelji su se protivili njihovoj vezi, o čemu je glumac godinama kasnije pričao u javnosti. 

 

Slavica je bila 8 godina mlađa od Slobodana i tek je završavala gimnaziju, pa je jasno zašto je njena porodica strepela. Ipak, on nije želeo da odustane, a i njena volja je bila jaka, pa su pronalazili razne načine da se vide i uživaju u razmeni nežnosti. 

 

SLOBODAN I SLAVICA SU ZAJEDNO 40 GODINA
SLOBODAN I SLAVICA SU ZAJEDNO 40 GODINA foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Pronalazili smo tajna mesta, nisam smeo da je otpratim do kuće da nas njeni roditelji ili neko od komšija ne vidi - ispričao je Boda jednom prilikom.

 

On je tada ispričao i kako ga je doživela Slavičina baka, pa se prisetio, kako kaže, njene legendarne izjave:

 

- Znaš li, ćerko, koliko je on devojaka upropastio? On je mnoge majke zavio u crno.

 

Ipak, ništa se nije desilo što bi Slavicu smelo s puta kojim je krenula. Nastavila je da se školuje, pa su i roditelji popustili kada je Boda u pitanju.

 

BODA JE CEO ŽIVOT VOLEO SAMO NJU
BODA JE CEO ŽIVOT VOLEO SAMO NJU foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Kasnije će sve biti u redu, ne zato što sam postao glumac, već zato što su videli da nisam neki badavadžija, mada je u tom trenutku bilo teško poverovati u to da ta veza nije nešto prolazno, da Slavicu nisam zaustavio u njenom školovanju, završila je fakultet, i da nijednu majku ipak nisam zavio u crno.

 

Slavica i Boda Ninković venčali su se posle pet godina zabavljanja.

 

Od svih na klasi ja sam se prvi oženio. U stvari, pre mene se oženio Pele, a ja sam mu bio kum, ali sam ja prvi pravio svadbu. Došli su svi, cela klasa, i profesor Vlada. Ja sašio belo odelo.

 

Ninkovići su i danas u srećnom braku, a porodičnu sreću upotpunile su dve ćerke: Anja je filmski producent, dok je Nađa uspešna odbojkašica.

 

Bonus video:

 

Bivša supruga Peđe Jovanovića

 

makonda-tracker