zajedno do kraja

Žene su ga obožavale, a on je hteo SAMO NJU – i s njom otišao u SMRT: Misteriozan kraj para o kom su svi pričali 90-ih

0

Ljubavna priča najpopularnijeg neženje njegove ere i lepotice kojoj je popularnost preko noći donela mnogo problema okončala se tragično

kerolin beset i džon kenedi mlađi bili su u braku od 1996. do smrti 1999.
kerolin beset i džon kenedi mlađi bili su u braku od 1996. do smrti 1999.foto: PATRICK SICCOLI / Sipa Press / Profimedia

Džon Kenedi Mlađi bio je jedan od najpoželjnijih neženja u Americi osamdesetih godina i muškarac o kom su maštali milioni žena. Konačno ga je osvojila Kerolin Beset, s kojom je imao kratak brak, okončan tragično.

 

Džon Kenedi Mlađi, sin američkog predsednika Džona F. Kenedija i Džeki Kenedi, od malih nogu bio je izložen očima javnosti. Prve korake napravio je u Beloj kući i bio jedno od najfotografisanije dece u tom trenutku, a na dan svog trećeg rođendana je bio deo pogrebne povorke na sahrani svog oca, na kog je nekoliko dana ranije izvršen atentat u Dalasu.


Bio je željno iščekivan u porodici – roditelji su nekoliko godina ranije dobili mrtvorođenu ćerku, zatim ćerku Kerolin, a potom i Džona, dok je njegov brat Patrik preminuo odmah po rođenju.

 

Mažen i pažen, kao član najpoznatije američke porodice, dobio je prestižno obrazovanje i kretao se od rane mladosti u najvišim krugovima. Okušao se i u glumi, ali je ipak najpoznatiji kao advokat, novinar i izdavač časopisa.

 

Džon Kenedi Mlađi bio je veoma popularan tokom osamdesetih i devedesetih u americi
Džon Kenedi Mlađi bio je veoma popularan tokom osamdesetih i devedesetih u americifoto: EPA PHOTO ANSA FILES/MASSIMO CAPODANNO/STF/pal-fob

Atraktivan, markantan, bogat i uspešan, uvek je bio na meti devojaka, a svojevremeno se viđao s glumicama Bruk Šilds, Deril Hanom, Kristinom Hag i Sarom Džesikom Parker, dok je u jednom trenutku bio u vezi i s najlepšom Amrikankom tog vremena Sindi Kraford.


Nakon što se okončala njegova veza s Deril Hanom, upoznao se s Kerolin Beset, portparolkom modne kuće Calvin Klein. Nije im dugo trebalo da postanu par, a potom i da se vere, iako je Kenedi stalno demantovao ove glasine.

 

  • Brak Džona Kenedija Mlađeg i Kerolin Beset

 

Uskoro se, međutim, pročulo da se par venčao 1996. na intimnoj ceremoniji na ostrvu Kamberlend u Džoržiji, a sve je poteklo od Kenedijevog rođaka Patrika.

 

 

Kada su sveže venčani Džon i Kerolin stigli u svoj dom na Menhetnu, velika grupa novinara sačekala ih je ispred ulaznih vrata, a na pitanje jesu li uživali u medenom mesecu, Kenedi je rekao: "Veoma".


To što smo se venčali za nas je veliko prilagođavanje, a za običnu građanku kao što je Kerolin još više. Molimo vas da nam omogućite privatnost koliko možete – istakao je tada.

 

I, zaista, Besetovoj nije bilo lako da se preko noći suoči s takvim interesovanjem medija. Par je često posećivao ekskluzivne događaje, a paparaci su ih pratili na svakom koraku. Kerolin se trudila da vodi svoj život normalno, a jednom prilikom se prijatelju požalila da ne može da traži novi posao jer će je optužiti da je iskoristila svoju popularnost.

 

kerolin beset i džon kenedi mlađi bili su u braku od 1996. godine do smrti 1999.
kerolin beset i džon kenedi mlađi bili su u braku od 1996. godine do smrti 1999.foto: EPA PHOTO FILES/MANNY CENETA/mc/eh

Navodno ona nije želela ni da imaju decu u tom trenutku jer je strahovala kako će ih odgajati pod lupom javnosti, a vremenom su počele prve svađe. Paparaci su ih više puta zatekli prilikom svađe, a jednom prilikom su snimljeni kako Kerolin baca burmu, dok je Kenedi vuče za kosu.


Dobila si moj prsten, nećeš dobiti mog psa – navodno joj je jednom rekao pred svedocima.


Zbog problema u braku ona je navodno postala zavisna od lekova, a počeli su da posećuju i bračnog terapeuta kako bi rešili razmirice.

 

 

  • Smrt Džona Kenedija Mlađeg i Kerolin Beset


Samo tri godine nakon venčanja, 16. jula 1999, Kenedijevi su sa Kerolininom sestrom Loren Beset odleteo privatnim avionom kako bi prisustvovao svadbi svog rođaka Rorija Kenedija.

 

Džon je upravljao letelicom koju je kupio nekoliko meseci ranije, dok su Loren i Kerolin sedele iza njega. Navodno je on smatrao da mu kopilot nije potreban, a avion je uskoro, zbog komplikacija s motom, pao u more.


Pet dana kasnije, njihova tela su pronađena na dnu okeana.


Sprovedena je obdukcija, koja nije pokazala da je bilo ko od putnika imao tragove droge ili akohola u organizmu.

 


Do danas je, međutim, ostala misterija zbog čega su Kenedijevi usred noći krenuli na put, kao i zašto je Džon, koji je nedugo pre toga povredio nogu i nije imao veliko iskustvo u pilotiranju, odlučio da sam upravlja avionom.


U trenutku smrti, Kenedi je imao 38 godina, a Kerolin samo 33.

 

BONUS VIDEO

Isplivala tajna dokumenta: Ko je zapravo ubio Kenedija

 

makonda-tracker