umrla je u njegovom naručju

Bio je oženjen i abortirala je misleći da nemaju šanse: Glumica je ipak provela 56 godina pored ČOVEKA SVOG ŽIVOTA

0

Čak 56 godina je sa svojim voljenim čovekom provela glumica koja je juče preminula nakon višedecenijske borbe protiv raka, a malo je poznato da je početak bio trnovit

Suzan Samers i Alan Hemel na svom venčanju 1977. godine
Suzan Samers i Alan Hemel na svom venčanju 1977. godinefoto: Bob V. Noble / Zuma Press / Profimedia

Američki mediji javili su juče da je čuvena glumica Suzan Samers preminula dan pre svog 77. rođendana.


Zvezda najpopularnijeg sitkoma iz sedamdesetih "Three's Company" umrla je u nedelju ujutro.


Suzan Samers preminula je mirno u svom domu, u ranim jutarnjim časovima 15. oktobra. Preživljavala je agresivan oblik raka dojke više od 23 godine – potvrdio je njen PR. – Suzan je bila okružena svojim voljenim suprugom Alanom, svojim sinom Brusom i užom porodicom.


Životnu priču Suzan Samers činili su red tuge, red radosti, mnogo uspona i isto toliko padova, a u najvećem delu života uz nju je sve vreme bio njen suprug Alan Hemel, s kojim je provela 56 godina.

 

Suzan Samers i Alan Hemel na jednom događaju osamdesetih
Suzan Samers i Alan Hemel na jednom događaju osamdesetihfoto: Michelson / Zuma Press / Profimedia

Suzan se, kada je imala samo 19 godina, udala za Brusa Samersa, a ste te 1965. dobila je s njim sina Brusa Mlađeg. Kako je mlada ušla u brak, uskoro je bilo jasno da su Brus i ona požurili i da to neće biti ljubav za ceo život pa su se razveli tri godine kasnije.

 

  • Posle razvoda – ljubav za ceo život


Odmah nakon razvoda, Suzan je radila kao model u kvizu The Anniversary Game, koji je vodio popularni voditelj Alan Hemel. U tom trenutku, on je bio oženjen, ali su lepotica i Hemel započeli vezu i ona je uskoro zatrudnela. Zbog toga što je njihova ljubav bila nemoguća, Suzan je abortirala, a kako je otišla na nelegalnu proceduru u nehigijenskim uslovima, gotovo da je iskrvarila na smrt.

 

Ubrzo se, srećom, oporavila, a Alan posle svega ipak ostavio suprugu i oni su se venčali 1977. godine.

 


Ovaj par nije kasnije imao potomstvo, ali su zajedno brinuli o Suzaninom sinu iz prvog braka, koji je glumici podario unuke Kameliju, Vajolet i Dejzi.


Alan je bio uz glumicu u najtežim trenucima njenog života, a prvi izazov u kom se on pokazao kao čovek koji će biti tu uz nju i u dobru i u zlu dogodio se kada je njenog sina udario automobil. Zbog traume koju su proživeli, Brus Mlađi i Suzan uputili su se na psihoterapiju, na kojoj je saznala ono što je slutila od detinjstva – da ima velike probleme sa samopouzdanjem.


Alan Hemel pomogao joj je oseti bolje u svojoj koži, da bude samouverena žena kojoj ne treba tuđe odobravanje, a ostao je uz Suzan i tokom njene pedesetogodišnje borbe protiv različitih oblika raka. Poslednje 23 godine provela je boreći se protiv raka dojke, a Alan je bio uz nju i držao je za ruku u najtežim trenucima, posle operacija i tokom teških terapija.

 

Kako je jednom prilikom ispričala, tajna njenog srećnog braka nije nimalo komplikovana: suprug i ona imali su intimne odnose dva do tri puta dnevno i smatrala je da je to ključno za njihovu sreću.

 

Razmazili smo jedno drugo i stalno jedno drugom delimo komplimente. U pitanju je međusobno poštovanje i pružanje partneru onoga što mu je potrebno – objasnila je u podkastu "Heather Dubrow's World" pre tri godine. – Dan započnemo u romantičnom blaženstvu i trudimo se da ga održimo ceo dan. On mi svakog jutra u krevet donosi kafu... Većina ljudi misli da je to problem u ovom periodu života, ali ja sam danas već triput spavala sa svojim mužem!


Suzan Samers isticala je i da u svojoj višedecenijskoj borbi za život vidi jednu prednost: budući da su Alan i ona stalno strahovali da će ih opaka bolest zauvek razdvojiti, trudili su da se uživaju u svakom zajedničkom trenutku. Zbog toga su stalno bili zajedno i posvećeni svom braku.

 


– Moj rak je oboljenje koje je uticalo na celu moju porodicu. Otkako me je pogodilo u dvadesetim, Alan i ja smo se zbližili još više, a svaki trenutak svakog dana bio je dragocen – rekla je u jednom intervjuu. – Nikada nismo proveli dan razdvojeni, tokom više od 42 godine. To je velika prednost mog raka.


Kako piše Page Six, prijatelji glumice rekli su da je ona umrla u snu, dok je Alan ležao pored nje.

 

BONUS VIDEO

Da li treba mešati posao i ljubav? Estrada za Kurir TV

 

makonda-tracker