videla je jednu prednost

Kraj 50 godina duge BORBE PROTIV RAKA: Umrla čuvena glumica za kojom je svet uzdisao otkad je stala ispred kamere

1

U tome što se decenijama borila protiv različitih vrsta kancera slavna glumica i zvezda brojnih komedija videla je jednu bolnu prednost: decenijama njen suprug i ona nisu bili razdvojeni ni dan i cenili su svaku zajedničku sekundu

Suzan Samers bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih
Suzan Samers bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetihfoto: Ralph Dominguez/MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka glumica Suzan Samers preminula je dan pre svog 77. rođendana, objavio je portal Page Six.


Zvezda kultnog sitkoma "Three's Company" iz sedamdesetih i humorističke serije "Korak po korak" umrla je u nedelju ujutro, potvrdio je njen dugogodišnji portparol.


Suzan Samers preminula je mirno u svom domu, u ranim jutarnjim časovima 15. oktobra. Preživljavala je agresivan oblik raka dojke više od 23 godine – istakao je PR. – Suzan je bila okružena svojim voljenim suprugom Alanom, svojim sinom Brusom i užom porodicom.


Porodica je bila prisutna jer je planirala veliko okupljanje povodom Suzaninog 77. rođendana.

 

Suzan Samers bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih
Suzan Samers bila je jedna od najvećih zvezda sedamdesetihfoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Umesto toga, oni će slaviti njen neverovatni život, a žele da se zahvale milionima fanova i pratilaca koji su je mnogo voleli – rekao je portparol i najavio sahranu, kojoj će prisustvovati samo bližnji, dok je komemoracija planirana za novembar.

 

  • Životna priča Suzan Samers


Suzan Samers rođena je u San Brunu, u Kaliforniji, kao treće od četvoro dece u irsko-američkoj porodici, 16. oktobra 1946. godine. Od malih nogu je kuburila sa samopouzdanjem, a veruje se da je sve počelo kada je imala šest godina, odnosno kada se njen otac odao alkoholu i veče provodio vređajući je i ponižavajući.


Ona se, međutim, uvek isticala lepotom, a glumom j epočela da se bavi krajem šezdesetih i ranih sedamdesetih. Najpre se pojavljivala kao statistkinja ili u malim ulogama u brojnim serijama i u filmu "Američki grafiti", da bi krajem sedamdesetih bila odabrana za jednu od glavnih uloga u seriji "Three's Company".

 

 

Igrala je Krisi Snou, stereotip "glupe plavuše" koje su bile obavezan deo sitkoma sedamdesetih, koja je radila kao sekretarica i stanovala s jednom devojkom i momkom koji se pretvarao da je gej da ne bi privlačili pažnju životom utroje.


Ova humoristička serija, u kojoj je Suzan briljirala, donela joj je svetsku slavu i obožavanje Amerike, kao i dva golišava editorijala u magazinu Playboy tokom osamdesetih.


Suzan Samers igrala je u brojnim uspešnim serijama, ali je najuspešniji njen kasniji projekat bio sitkom "Korak po korak", početkom devedesetih.
Kada je reč o njenom privatnom životu, najviše se pričalo o Suzaninoj borbi protiv raka.

 


Najpre joj je u dvadesetim godinama u dva navrata utvrđena hiperplazija, potom joj je u tridesetim dijagnostikovan rak kože, a kada je bila u pedesetim otkriven joj je rak dojke.


Čim je saznala da ima tumor u dojci 2000. godine, glumica je išla na lumpektomiju, a potom i na terapiju zračenjem, a zatim i na hemioterapiju. Uskoro je prestala da ide na hemioterapiju i okrenula se alternativnoj medicini, a javno je pričala da koristi ekstrakt fermentisane imele po imenu Iskador, koji se nije pokazao delotovornim.

 

Suzan se rak vratio, a ona je kancer videla kao bolest koja progoni njenu porodicu i nju.


Moj rak je oboljenje koje je uticalo na celu moju porodicu. Otkako me je pogodilo u dvadesetim, Alan i ja smo se zbližili još više, a svaki trenutak svakog dana bio je dragocen – rekla je u jednom intervjuu. – Nikada nismo proveli dan razdvojeni, tokom više od 42 godine. To je velika prednost mog raka.

 


Još sredinom šezdesetih, kada je imala samo 19 godina, udala se za Brusa Samersa, s kojim je 1965. dobila sina Brusa Mlađeg. Brak je potrajao samo tri godine, a Suzan je potom upoznala voditelja Alana Hamela, za kog se udala 1997. i ostala u braku do svog poslednjeg daha.


Umrla je u snu, dok je njen muž bio pored nje – rekli su prijatelji glumice za Page Six.

 

BONUS VIDEO

"Rak vreba i iz rerne?"

 

makonda-tracker