poput onih iz bajke

22 godine su bili u braku, umro je na njenim rukama: Ljubavna priča legendarne pevačice i 26 godina starijeg menadžera

0

Obećala mu je da će njihova ljubav zauvek trajati 

Ljubavna priča Selin Dion
Ljubavna priča Selin Dion foto: EPA / Jacek Bednarczyk

Poznata pevačica Selin Dion i Rene Anđeli bili su u braku 22 godine, sve do njegove smrti 2016. Pevačica koja je osvojila Gremi ušla je u brak sa svojim bivšim menadžerom u kojem su oboje uživali duže od dve decenije i uživali bi još da ih smrt nije rastavila.

 

Dion i Angeli počeli su da rade zajedno kada je ona imala samo 12 godina. U vezu su uplovili kada je ona imala 19 godina, ali su svoju ljubav godinama držali u tajnosti.

 

Tek 1993. godine su otkrili da su se verili. Dion i Anđelil su se venčali sledeće godine i kasnije su zajedno dobili troje dece: sina Rene-Šarlsa 2001. i blizance Nelsona i Edija 2010.

 

 

Reneu je tri puta dijagnostikovan rako i svaki put Selin je prekidala karijeru kako bi se brinula o njemu. 2021. godine, šest godina nakon njegove smrti, rekla je da još uvek oseća njegovo prisustvo u svom svakodnevnom životu.

 

- Rene mi je dao toliko toga tokom godina. I danas gledam svoju decu, gledam ih — živimo sa njim. Još uvek živimo sa njim. On je deo naših života svaki dan, tako da moram da kažem da se osećam veoma, veoma snažno - rekla je Selin.

 

U godinama nakon Reneove smrti, Dion se suočila sa sopstvenim zdravstvenim problemima. Ona je u emotivnom Instagram video snimku u decembru 2022. otkrila da joj je nedavno dijagnostikovan sindrom ukočene osobe, retko neurološko stanje koje može da izazove iscrpljujuće grčeve mišića. Napomenula je da je deca i muž (pokojni) podržavaju.

 

On je bio jedina i najveća ljubav Selin Dion
On je bio jedina i najveća ljubav Selin Dionfoto: EPA/CHRISTOPHE BERTOLIN


1980. godine otpočinje pevačka karijera Selin Dion i tada se po prvi put ona upoznaje sa svojim budućim suprugom Reneom. Dionova majka Tereza ​​je pomogla svojoj ćerki da snimi njenu prvu originalnu pesmu, „Ce n'etait ku'un reve“. Jedan od braće Selin pronašao je Anđelilovo ime na poleđini albuma kanadske pevačice Ginet Reno i poslao mu snimak. Menadžer, tada 38-godišnji, pozvao je 12-godišnju pevačicu lično na audiciju.

 

- Dok sam pevala, počeo je da plače. Znala sam da sam uradila dobru stvar - rekla je ona jednom prilikom.

 

Rene Anđelil je 1981. godine stavio hipoteku na svoju kuću kako bi finansirao prvu ploču Selin Dion. Album je postigao veliki uspeh a Selin se našla na svim svetskim top listama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)


Sedam godina nakon njihove profesionalne veze, 1987. godine Dion i Angelil otišli ​​su na svoj prvi zvanični sastanak kada je ona imala 19 godina - iako je kasnije priznala da je odnos para dobio romantičan zaokret godinu ili nešto ranije. Par je u početku svoju vezu držao podalje od pažnje javnosti zbog razlike u godinama od 26 godina.

 

- Nekako smo bili hladni zbog moje karijere. Tajno sam živela tu ljubav - rekla je Dion za People 2016. 

 

U svojim memoarima, "Celine Dion: Moja priča, moj san", pevačica se prisetila da je u tajnosti žudela za Anđelilom. Nakon što je pobedila na pevačkom takmičenju 1988. godine, ona i Anđelil proveli su noć zajedno. Bacila sam mu se u zagrljaj“, napisala je ona. "Kasnije te noći, sedela sam na uzglavlju kreveta, podvijenih nogu ispod pokrivača. Bila sam srećna što sam bila sama sa čovekom kojeg sam volela."

 

Selin godinama pati za prekinutom ljubavi
Selin godinama pati za prekinutom ljubavi foto: Profimedia

 

Selin Dion i Rene Anđelil se verili1991. godine, a i ona je postigla ogroman muzički uspeh. Ipak, svoju ljubav su držali i dalje u tajnosti. Tek 1993. godine Selin Dion i Rene Anđelil su javno objavljuju svoju vezu.


- Rene, toliko godina sam držala naš poseban san zaključan u svom srcu. Ali sada je previše moćan da bih ga zadržao unutra - napisala je ona, prenosi Rojters.

 

17. decembra 1994. godine Selin Dion i Rene Anđelil su se venčali. Dion i Anđelil su rekli „da“ na raskošnoj ceremoniji u bazilici Notr Dam u Montrealu.

 

Ekstravagantno venčanje je direktno prenosila televizija u Kanadi, gde su prisutni bili očarani izgledom prelepe Selin. Ovo je bio prvi brak za Dion, a treći za Angelil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

Nakon 5 bajkovitih godina u njihovu porodicu stiže vest o tome da Rene boluje od raka grla. Godinu dana kasnije, nakon što je Rene izlečen, Selin Dion i on obnavljaju svoje bračne zavete u Los Anđelesu.

 

 

2000. godine par dobija svoje prvo dete Rene Čarlsa, koje su dobili veštačkom oplodnjom.

 

- On je čudo od deteta. Dojila sam Rene Čarlsa godinu dana, i to nikada neću zaboraviti. Njegove oči, njegova koža, njegov miris, njegov san, slatkoća, ljubav, nema ničega lepšeg - rekla je ona.

 

Dion je takođe rekla da joj je podizanje sina dalo svrhu života i 2009. ponovo odlaze na vantelesnu oplodnju. 

 

Dodala je da će ostati strpljiva čekajući drugu bebu. "Nije kao: 'O moj Bože, ona nije trudna i depresivna je'", nastavila je Dion. "Znate kako to funkcioniše. Odlični smo. Nadamo se najboljem, nadamo se da ćemo zatrudnjeti. Ako se desi, desi se."

 

Godinama se borila za supruga, ali je bolest bila jača
Godinama se borila za supruga, ali je bolest bila jača foto: Profimedia

 

Naredne godine ponovo dobijaju bebe, ovog puta blizance Nelson i Edi, koji su rođeni carskim rezom na Floridi.

 

Par je izabrao smislena imena za svoje dečake: Nelson je dobio ime po predsedniku Južne Afrike Nelsonu Mandeli, dok je Edija inspirisao Edi Marne, francuski tekstopisac koji je producirao Dionovih prvih pet albuma.

 

Blizanci su kršteni u Las Vegasu u martu 2011.

 

2014. godine Reneu je ponovo dijagnostikovan rak grla i Selin Dion pravi pauzu u karijeri da bi se brinula o njemu. U razgovoru sa medijima u to vreme, kanadska pevačica je rekla da je bolest njenog muža izazvala „veoma težak i stresan period“. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

Dion je najavila da će odložiti boravak u Las Vegasu i otkazati turneju po Aziji.

 

- Takođe želim da se izvinim svim svojim obožavaocima svuda, što sam ih uznemiravala, i puno im hvala na ljubavi i podršci - rekla je ona.

 

Selin Dion jednom prilikojm obećava Reneu da će „umreti na nejnim rukama“. 

 

- Plašim se da ću ga izgubiti, jer je baš loše. Ali moram da pokažem sebi, svom mužu i svojoj deci da sam jaka i da smo dobro - rekao je Dion za medije u emotivnom intervjuu u martu 2015. 

 

Dion je takođe podelila da je obećala da će ispuniti njegovu  poslednju želju.

 

- Rekla sam mu: 'Bojiš se? Razumem. Pričaj sa mnom o tome. A Rene mi kaže: „Želim da umrem u tvom naručju. Dobro, dobro, biću tamo, umrećeš mi na rukama -  rekla je pevačica.

 

Legendarna pevačica boluje od teške bolesti
Legendarna pevačica boluje od teške bolesti foto: EPA/ANTHONY ANEX

 

U januarU 2016. godine Rene umire, samo dva dana pre svog 74. rođendana.

 

- Rene Anđelil (73) preminuo je jutros u svom domu u Las Vegasu nakon duge i hrabre borbe protiv raka. Porodica traži da se u ovom trenutku poštuje njihova privatnost - napisano je u saopštenju. 

 

Iza Anđelila je ostala supruga i njihovo troje dece Rene-Šarls, Nelson i Edi, kao i deca sa bivšim suprugama Duket i Rene: sin Patrik, ćerka An-Mari i sin Žan-Pjer.

 

Nakon njegove smrti Selin Dion je otkrila da je Rene bio jedini muškarac kojeg je tokom života poljubila i da će tako ostati.

 

I kasnije se Selin često sećala supruga.

 

- Mislim da ću verovatno tugovati do kraja života - rekla je ona.

 

Bonus video:

 

Kardiolog o hipertenziji 

 

 

makonda-tracker