ne gube nadu

Pretvara ljude u ŽIVE STATUE, pogađa 1 od MILION osoba: Sestra Selin Dion o teškoj borbi pevačice sa NEIZLEČIVOM bolešću

0

Selin Dion boluje od sindroma ukočene osobe.

Pevačica Selin Dion boluje od retkog oboljenja koje pretvara ljude u žive statue
Pevačica Selin Dion boluje od retkog oboljenja koje pretvara ljude u žive statuefoto: Sony Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pevačica Selin Dion još u oktobru 2021. godine je otkazala dugo najavljivane koncerte u Las Vegasu, a potom i nastavak turneje po Severnoj Americi zbog zdravstvenih problema.

 

Kako se tada pisalo, pevačica je patila od "teških i upornih mišićnih spazama", a njeno stanje se nikako nije popravljalo.

 

Problemi su se nastavili i ona je u decembru otkazala i evropsku turneju, a onda se oglasila i objasnila da boluje od neizlečive bolesti, koja pretvara osobe u "žive statue", jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje.

 

U pitanju je sindrom ukočene osobe, koji je prema Nacionalnom institutu za zdravlje, "redak, progresivni neurološki poremećaj" koji može da prouzrokuje ukočenost mišića u grudima, rukama i nogama.

Ova bolest pogađa jedan pd milion ljudi, a iako lek ne postoji, postoje tretmani koji mogu da uspore proces usporavanja agresivnosti bolesti.

 

Sestra čuvene pevačice Klodet Dion, rekla je da se Selin bori da pronađe lek za ovu bolest. 

 

U intervjuu za Le Journal de Montreal, Kloder je otkrila da uprkos radu sa "najboljim istraživačima u ovoj oblasti", pevačica nije primetila nimalo poboljšanja u svom zdravlju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

- Ne možemo da pronađemo nijedan lek koji deluje, ali nada je važna - rekla je Klodet.

 

Zbog svoje dijagnoze, Selin je bila primorana da otkaže svoju svetsku turneju "Courage", što kaže Klodet da je bilo neophodno za njenu šansu za rehabilitaciju.

 

- Iskreno, mislim da ona uglavnom treba da se odmara. Ona uvek ide iznad i dalje, uvek se trudi da bude najbolja i vrhunska u svemu što radi. U jednom trenutku, vaše srce i vaše telo pokušavaju da vam nešto kažu. Važno je to slušati - rekla je Klodet.


Sestra slavne pevačice Linda se preselili u Selinin dom u Las Vegasu kako bi vodila računa o njoj.

 

- Kada je nazovem i kada je zauzeta, razgovaram sa svojom sestrom Lindom koja živi sa njom i kaže mi da vredno radi. Ona sluša vrhunske istraživače u ovoj oblasti što je više moguće - objašnjava Klodet.

 

Uprkos nedostatku poboljšanja u Selininom stanju, porodica i dalje veruje da će stvari biti bolje.

U maju je pevačica čiji je jedan od najpoznatijih hitova "My heart will go on" objavila "sa ogromnim razočaranjem" da je otkazala više od 40 koncerata turneje.

 

- Tako mi je žao što ću vas sve još jednom razočarati. Zaista naporno radim da povratim svoju snagu, ali turneje mogu biti veoma teške čak i kada ste 100 odsto zdravi - napisala je ona na Instagramu.

Izrazila je žaljenje što stalno odlaže koncerte rekavši da to nije fer prema publici i da joj slama srce, ali da je najbolje da sve otkaže dok ne bude spremna da se ponovo vrati na scenu.

 

- Želim da znate da ne odustajem i jedva čekam da vas vidim ponovo - dodala je pevačica.

 

Porodica Selin Dion veruje da će jednog dana pronaći način rehabilitacije koji će joj omogućiti da se vrati na scenu.

 

BONUS VIDEO

 

Selin Dion

 

 

 

 


 

 

 

makonda-tracker