pretužno

Pretvara se u ŽIVU STATUU: Selin Dion saopštila da boluje od JEZIVE BOLESTI koja pogađa jednu od milion osoba

0

Ova bolest pretvara ljude u "žive statue", a jedna od 1.000.000 ljudi na svetu boluje od nje.

foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Selin Dion (54) je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe (SPS), zbog čega se njeni mišići nekontrolisano naprežu.


Ovo stanje pretvara ljude u "žive statue", jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje.

 

Iako ne postoji lek za ovaj sindrom, postoje tretmani za usporavanje progresivnosti, a Selin otkriva da čini sve što može da umanji simptome.


Pevačica se oglasila putem Instagrama i svojim pratiocima objasnila zbog čega je primorana da otkaže svoju evropsku turneju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)


– Zdravo svima, žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram sa vama lično. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i ranije nisam bila spremna da kažem bilo šta na ovu temu, ali sada jesam – započela je pevačica.


– Već dugo se suočavam sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta sam prolazila. Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa 1 od milion ljudi. Dok još uvek učimo o ovom retkom stanju, sada znamo da je to ono što je izazvalo sve grčeve koje sam imaka –

 

Ovom prilikom Selin Dion je rekla da joj je žao što će morati da otkaže turneju koja je bila planirana za februar, kao i da ima sjajan tim lekara oko sebe koji se trude da joj pomognu da bude bolje, ali da su uz nju i njena predivna deca koja je podržavaju i pomažu joj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

Podsetimo, pevačica je u oktobru prošle godine nagovestila da nije dobro kada je otkazala dugo najavljivane koncerte u Las Vegasu, a potom i nastavak turneje po Severnoj Americi zbog zdravstvenih problema koji su je prikovali za krevet. Kako se tada pisalo, pevačica je patila od "teških i upornih mišićnih spazama", a njeno stanje se nikako nije popravljalo.

 

 

makonda-tracker