modna istorija na delu

Komplet Selin Dion koji NIKO nije nadmašio već 24 godine: Ovo je nešto najzanimljivije što smo videli na crvenom tepihu

0

Ako mislite da je jednostavno žensko odelo dosadno i prevaziđeno, razmislite ponovo

Selin Dion proteklih godina prava j modna zvezda gde god da se pojavi
Selin Dion proteklih godina prava j modna zvezda gde god da se pojavifoto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Selin Dion, kanadska muzička diva, prava je modna mačka – ima devet života kada je u pitanju stil.

 

Ona povremeno nestane sa modne mape, a zatim se vrati u velikom stilu, a dokazala se proteklih godina i kao prava kameleonka.


Može da nosi sve, ne plaši se da eksperimentiše i viđali smo je u najrazličitijim kombinacijama, ali malo koje izdanje može da nadmaši ono u kom se Selin Dion pojavila pre 24 godine.

 

Stil Selin Dion prava je inspiracija već 20 godina, ali nije uvek bilo tako
Stil Selin Dion prava je inspiracija već 20 godina, ali nije uvek bilo takofoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Reč je o kompletu koji je pevačica nosila na dodeli Oskara 1999. godine, a zanimljivo je da je tih dana ona češće bila na listama najlošije obučenih. Ipak, ovaj autfit bio je prekretnica u njenom stilu i prava mala modna revolucija na Selinin način!

Muzička zvezda stala na crveni tepih na dodeli Oskara u kreaciji koju potpisuje Džon Galijano, a reč je o vrlo luksuznom smokingu koji se nosi – naopačke!

 

Selin je, naime, sako nosila tako da se on zakopčava na leđima, gde ima duge revere, lažne džepove i dvoredno kopčanje. Na taj način, pevačica je otkrila gola leđa i oduševila inovativnošću, a prednji deo je potpuno zatvoren i nešto duži.

 

Selin Dion sve je iznenadila odelom koje se nosi naopako 1999.
Selin Dion sve je iznenadila odelom koje se nosi naopako 1999.foto: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Donji deo kompleta činile su pantalone širokih nogavica, kako se nosi i proteklih sezona, a sve je upotpunila belim šeširom i naočarima za sunce.


Budući da je u pitanju avangardno i nesvakidašnje rešenje, a potpuno zamislivo u 2023. godini, jedva čekamo da vidimo koja će slavna dama prepisati ovu lekciju iz modnog udžbenika Selin Dion!

 

Inače, slavna pevačica nedavno je sa fanovima podelila da joj je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe (SPS), zbog čega se njeni mišići nekontrolisano naprežu.


– Žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram s vama lično. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i ranije nisam bila spremna da kažem bilo šta na ovu temu, ali sada jesam – rekla je Selin svojim obožavaocima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)


U pitanju je stanje koje pogađa jednu od milion osoba na svetu, a ljude pretvara u "žive statue" jer ostaju u ukočenom položaju. Lek još uvek ne postoji, ali ima način da se napredovanje bolesti uspori.


Već dugo se suočavam sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta sam prolazila – istakla je ona i objasnila o kakvoj se bolesti radi.


Selin je, inače, rešila da progovori nakon što je više puta bila prinuđena da otkaže nastupe i pošto su se pojavile glasine da je u vrlo teškom stanju.
 

 

 

 

 

makonda-tracker