bolje da se nisu sreli

Polila benzinom i ZAPALILA mu ono najvažnije: BURNA LJUBAV zbog koje bi bolje bilo da se lepotica i roker NISU NI SRELI

0

Gotovo zbog svake vesti o vezi manekenke i muzičara ljudi su bili šokirani, zbunjeni, uznemireni, a oni su se dve godine povređivali na razne načine sve dok nisu shvatili da, jednostavno, nisu jedno za drugo

Kejt Mos i Pit Doerti zajedno su proveli dve godine
Kejt Mos i Pit Doerti zajedno su proveli dve godinefoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kejt Mos jedna je od živih legendi modelinga i najuspešnijih žena u istoriji modne industrije, a njen život daleko od piste uvek je intrigirao javnost.


Ultimativna "heroin šik" manekenka imala je problema sa zakonom, uglavnom zbog demoliranja hotelskih soba, i upotrebom narkotika i alkohola, a u više navrata je ostajala i bez posla zbog svojih skandala.


Još uvek se pamti kako je jedan švedski brend raskinuo ugovor vredan četiri miliona funti s njom nakon što je otkriveno da britanska lepotica koristi kokain.

 

Ono što se posebno pamti u privatnom životu Kejt Mos svakako su njene ljubavi, a imala je nekoliko zaista velikih.

 

 

Ludo je volela umetnika Džefersona Haka, s kojim je dobila ćerku Lilu, takođe poznatu manekenku, zatim bivšeg supruga Džejmija Hinsa, gitaristu grupe The Kills, ali imala je i mnogo poznatije momke na svisku svojih ljubavi.


Najpoznatiji je svakako holivudski glumac Džoni Dep, s kojim je Kejt Mos bila od 1994. do 1998. godine, a mnogi veruju da manekenka nikoga nije volela kao muzičara Pita Doertija, člana grupe The Libertines. Iako su još uvereniji da bi za oboje bilo najbolje da se nikad nisu sreli.

 

Kejt Mos i Pit Doerti bili su zajedno od 2005. do 2007. godine
Kejt Mos i Pit Doerti bili su zajedno od 2005. do 2007. godinefoto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt i Pit upoznali su se na žurki koju je manekenka priredila povodom svog 31. rođendana u januaru 2005. godine. Uskoro su postali par i britanskim tabloidima nije trebalo mnogo da ih razotkriju i odmah potom ih pretvore u glavnu vest u medijima.

 

Praćeni su na svakom koraku, a manekenka i roker su zaista davali materijala: viđali smo ih kako razmenjuju nežnosti na svakom koraku, u raznim stanjima pod uticajem supstanci, i uvek su bili tema broj jedan.

 

Upravo je Doerti bio s Kejt u trenutku kada je izgubila dva multimilionska ugovora nakon što je objavljeno da konzumira kokain.

 

 

Manekenka se izvinila, ali nije negirala da koristi drogu, a ovo je bio samo deo njenih privatnih problema. Pit i ona su svako malo raskidali i mirili se, svađali se pred svima, a potom strastveno padali jedno drugom u zagrljaj i izgledali zarobljeno u krugu toksične veze.


Još uvek se pamti fotografija na kojoj muzičar na jednoj žurki svira i peva Kejt serenadu, dok ona leži glave isturene kroz prozor i puši.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indie Sleaze (@indiesleaze)


Ipak, veza je opstajala, a Doerti je na jednom koncertu u Londonu 2007. godine, na kom je Kejt nastupila s njim, najavio lepoticu kao svoju verenicu.

 

Sve se dogodilo nekoliko meseci nakon što su se zajedno, pod lažnim imenima, prijavili za rehabilizaciju u jednoj klinici, a Doerti je tih dana izjavio da je "spreman da započne život bez droga" i da "zapravo i nije bio neki narkoman".


Baš kad je delovalo da su oni spremni da se uozbilje i zajedno izgrade život, otkriveno je da su se rastali.


Dok su spolja delovali mirnije, oni su iza zatvorenih vrata ostali jednako temperamentni, bučni i agresivni.

 


Nakon što je Pit nestao 2007. tokom njihovog zajedničkog odmora na Tajlandu, policija ga je pronašla i uhapsila jer je uhvaćen kako se drogira s nekom devojkom koju je upoznao. Njegova verenica došla je u policijsku stanicu po njega i usledila je svađa.


Toliko sam poludeo da sam nazvao Kejt kretenkom i šutnuo je, a onda otrčao niz auto-put – prisetio se roker, a sledeće čega se seća jeste da se probudio na londonskom aerodromu Hitrou u šortsu tajlandskog policajca i bez pasoša.

 

Kako je Pit napisao u svojoj autobiografiji "A Likely Lad", shvatio je da je kraj kada je Kejt u jednoj svađi počela da uništava njegove stvari.


Kejt je uzela Pendija, mog plišanog medu, polila ga benzinom i zapalila. Nije smešno. Nosao sam ga sa sobom po celom Londonu napisao je muzičar. – I dalje me to muči, to je bila jedina stvar koje sam se držao.

 


Iste večeri, manekenka je slomila njegovu skupocenu gitaru.


Iako ne krivi ova dva događaja za raskid, oni su označili kraj burne veze, a muzičar posle svega zaključuje da Kejt Mos i on jednostavno nisu bili jedno za drugo.


Nije postojao jedan konkretan incident koji je okončao našu vezu. Naši svetovi nisu bili kompatibilni – kaže Doerti.

 

PIt Doerti, inače, već neko vreme živi u Francuskoj sa suprugom Katjom, s kojom je ove godine dobio dete, a iz ranijih veza ima sina Astila (19) i ćerku Ejsling (11). Prošle godine saopštio je da pune dve godine nije zavistan od narkotika, nakon višedecenijskog korišćenja heroina, kokaina i ketamina.

 

Kejt Mos je od 2015. godine u vezi s poznatim fotografom Nikolajem fon Bizmarkom, inače grofom i potokom Ota fon Bizmarka, i ima ćerku Lilu sa Džefersonom Hakom.

 

 

BONUS VIDEO

Boja kose Kejt Mos

 

makonda-tracker