bila je i anksiozna

"GROKĆI! SAMO TAKO SI LEPA!" Najlepša žena u svetu modelinga otkrila šta je sve doživljavala od DETINJSTVA

0

Ona je jedna od najpoznatijih i najplaćenijih manekenki koja je u ovaj svet ušla sa samo 14 godina.

foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia
foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Danas ima 48 godina, ali je i dalje jedna od najpoznatijih i veoma zvučno ime u svetu mode. Kejt Mos je već sa 15 godina postala najplaćenija manekenka, tada se pojavila novoj Marc Jacobs kampanji sa pink kosom kakvu je nosila u danima najveće slave na Versace reviji.

 

Slavna Kejt se i danas može pohvaliti savršenim izgledom, a iako su u jedom trenutku njen život obeležile bolesti zavisnosti i burne ljubavi, ona je uspela da se vrati na staro i zaštiti svoju ćerku Lilu, koja je takođe krenula njenim stopama.

 

Lepe devojke u svetu mode su često bile glavna meta brojnih predatora, a Kejt je jednom prilikom ispričala svoja iskustva koja nisu nimalo prijatna.

- Imala sam užasno iskustvo kada sam snimala katalog za brushalter. Imala sam samo 15 godina i on je rekao: "Skini gornji deo", i ja sam skinula gornji deo. I tada sam bila zaista stidljiva zbog svog tela. Zatim je rekao: "Skini grudnjak", i osetila sam da nešto nije u redu, pa sam uzela svoje stvari i pobegla. Mislim da je to izoštrilo moje instinkte. Mogu da uočim da je nešto pogrešno na milju daleko - ispričala je ona u jednom intervjuu.

 

Sa samo 14 godina je potpisala prvi ugovor, a na sva putovanja je išla uglavnom bez pratnje. Tada je imala i po osam snimanja dnevno, a posebno je pričala o snimanju iz 1990. koje ju je proslavilo, ali sećanje na to joj je izuzetno bolno.

- Da bi dobila taj zgrčeni nos koji je na naslovnoj strani, ona bi mi rekla da grokćem kao svinja da bi dobila tu sliku. Bukvalno bi vikala: "Grokći. Samo si tako lepa". A ja bih rekla: "Ne želim da grokćem kao svinja", na šta bi ona samo dodala da samo tako mogu da izgledam dobro - otkrila je Mosova.

Priznala je i da je tokom snimanja dosta plakala jer joj je bilo neprijatno da skida gornji deo.

 

- Bila sam stvarno, zaista samosvesna u vezi sa svojim telom, a ona bi mi rekla: "Ako ne skineš gornji deo, neću te rezervisati za Elle", a ja bih plakala. To je bolno jer mi je bila najbolja prijateljica i stvarno sam je volela – ali bila je vrlo nezgodna osoba za rad. Ali... slike su neverovatne, tako da je dobila ono što je želela i ja sam patila zbog njih, ali na kraju su mi učinile mnogo toga dobrog, zaista. Promenili su mi karijeru - prenosi Dejli Mejl.

Sa samo 17 godina je snimala veliku kampanju donjeg veša za Kelvina Klajna sa Markom Volbergom, a tada je morala da uzme valijum kako bi ublažila anksioznost koja je bila uzrokovana time što je na fotografijama morala da bude u toplesu. 

 

1 / 10 Foto: Gabriele Holtermann / UPI / Profimedia

 

Na pitanje voditeljke Loren Laverne da li se osećala kao objekat tokom kampanje, Mos je rekla: "Da, potpuno, i ranjivo i uplašeno. Mislim da su igrali na mojoj ranjivosti, a bila sam prilično mlada i nevina, pa se Kelvinu to svidelo."

 

 

makonda-tracker