poslednja je bila fatalna

Imao dve žene u isto vreme, pa POLUDEO za udovicom svog vozača: Buran život čoveka za kog se veruje da je reinkarniran

0

Život prvog čoveka Formule 1 obeležile su strastvene ljubavne priče koje se pamte

čovek koji je legenda auto-moto industrije, enco ferari, imao je neverovatan život
čovek koji je legenda auto-moto industrije, enco ferari, imao je neverovatan životfoto: Arne Forsell / Zuma Press / Profimedia

Draga moja buduća damo — pisao je Enco Ferari u pismima koja je posvećivao mnogo mlađoj Fijami Breši, udovici jednog od svojih omiljenih vozača Formule i ljubavi koja nije nikada mogla biti do kraja ostvarena na način na koji je želeo.

 

Kada su ove poruke otkrivene, one su prodate na aukciji 2017. godine, dve godine nakon njene smrti, a tada je i razotkrivena nepoznata strana čoveka punog energije, čija kola su bila sinonim za luksuz i klasu.

 

Enco Ferari bio je osnivač luksuznog brenda, sinonim za automobilsku industriju, ali i čovek koji je bio slab na lepe i slavne žene.

 

On ih je tretirao kao "nagrade" nakon celog dana rada, pisao je o njemu italijanski novinar Bruno Pasareli.

 

Konkretno, veza sa Fijamom Breši rođena je iz spone dva duboka bola. 1958. godine, Ferari je patio zbog smrti svog najstarijeg sina Dina, koji je umro dve godine ranije od mišićne distrofije, od koje je bolovao godinama. Fijama je izgubila svog partnera, Luiđija Musoa, vozača Formule koji je stradao u nesreći tokom Gran prija u Francuskoj. 

Ferari je, ipak, imao još dve veze: jednu zvaničnu, sa svojom ženom i Dinovom majkom, Laurom Dominikom Garelo, i jednu nezvaničnu, s Linom Lardi, ženom koja mu je rodila drugog sina Pjera, a koja je bila s njim duže od decenije.

 

Ferari i Laura, ćerka iz aristokratske porodice, venčali su se kad je ona imala 25 godina. Ta veza uvek je bila burna, obeležena i mržnjom Encove majke, koja nije bila zadovoljna ni kad joj se rodio unuk Alfredo, poznatiji kao Dino. Radost kad se dete rodilo nije dugo trajala zbog dijagnoze mišićne distrofike, što je učinilo njihove živote mnogo težim.

 

život enca ferarija obeležile su tri ljubavne priče, maltene u isto vreme!
život enca ferarija obeležile su tri ljubavne priče, maltene u isto vreme!foto: GEORGES BENDRIHEM / AFP / Profimedia

Kada je Dino umro sa 24 godine, Ferari je rešio da će Pjero biti njegov naslednik.

 

Fijamu Breši poznavao je od 1958. godine, ali njihova veza svodila se na druženje, jer je ona tada bila u vezi sa njegovim vozačem Luišijem Musoom, koji je bio velika uzdanica Formule 1. Bio je hrabar, elegantan, bogat, kulturan, a najpre je bio oženjen, ali to nije smetalo njihovoj vezi, koja se tragično završila kada je poginuo tokom trke.

 

Fijama je uvek sebe krivila za njegovu smrt, a probala je i da izvrši samoubistvo tako što je nameravala da skoči s petog sprata hotela gde je živela s njim.

 

 

Kad je Enco Ferari za to saznao, počeo je da brine o njoj, teši je telefonom i odao joj koliko on pati za svojim sinom.

 

Tada je počela veza koja je trajala preko 20 godina. Enco je bio 35 godina stariji, a želeo je da se njome oženi, iako je to bio skandal u to vreme. Ona nikada nije želela da prizna da li su platonsku vezu preneli na telesni nivo.

 

Enco Ferari me neprestano voleo duže od 20 godina, čak me je i zaprosio, ali sam odbila, verovatno iz straha — rekla je ona nakon njegove smrti.

Kada su je pitali da li su bili ljubavnici, nije htela da ulazi "u neukusne detalje".

Nakon što je Ferari umro u 90. godini, Fijama se vratila u Firencu, svoj rodni grad, a kasnije je otkrila detalje tajne veze.

 

Insistirao je da se venčamo, spremio je bankovni ček, ali sam mu govorila: "Ne, hvala". Naša priča nije bila vredna toga da se menja na taj način. Ljubav mog života bio je Muso, s kojim sam živela srećno 5 godina.

 

 

Nakon što je Fijama Breši umrla, pisma koja joj je Ferari slao prodata s una aukciji za 36.000 evra.

 

Smrt Enca Ferarija takođe je veoma misteriozna zbog toga što, nakon što je umro 1988. godine, rodio se Mesut Ozil, turski fudbalerza kog mnogi veruju da je upravo Ferarijeva reinkarnacija! Fotografije njih dvojice već godinama su viralne u svetu, a zaista je neverovatno koliko liče.

 

Bonus video

Ferari na vodi:

 

makonda-tracker