za ceo život

Spojile su ih UKRŠTENE REČI, zaljubio se mnogo pre nje: Kako su se upoznali i zavoleli Novak i Jelena Đoković?

0

Ljubavna priča Novaka Đokovića i njegove supruge počela je još u srednjoškolskim danima, a oni su tri godine bili prijatelji pre nego što su postali par

Jelena i Novak Đoković na jednom filmskom festivalu
Jelena i Novak Đoković na jednom filmskom festivalufoto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Srpski teniser Novak Đoković, osvajač rekordne 24 grend slem titule, poražen je u jučerašnjem pokušaju da dođe do osmog trofeja na Vimbldonu.


Iako mu je poraz teško pao, utehu je pronašao u zagrljaju svoje porodice, pre svih supruge Jelene Đoković, koja je uz njega od samog početka njegove profesionalne karijere, najvatrenija je njegova navijačica i u svakom trenutku ga bezuslovno podržava.


Prvi put se Jelena, tada Ristić, pojavila u javnosti kao Novakova devojka davne 2006. godine u Amersfortu, a od tada je ona gotovo na svakom turniru u njegovom boksu. Par je u međuvremenu izgovorio sudbonosno "da" i dobio sina Stefana i ćerku Taru, a malo je poznato kako je sve počelo.

 

Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati – ispričala je Jelena jednom prilikom.


Međutim, trebalo je vremena da započnu vezu.

 

Jelena i Novak Đoković u Kanu
Jelena i Novak Đoković u Kanufoto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine – rekla je Novakova supruga.


Kako je teniser ispričao, Jelena i on dugo su bili prijatelji, ali je on bi zaljubljen u današnju suprugu mnogo pre nego što je uspeo da osvoji njeno srce.


– Ona se sada preziva Đoković, jer je postala moja supruga. Videli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu.... Ona je bila moja devojka pre nego što smo se uzeli. Pre toga je bila moj prijatelj. A pre toga je bila devojka na koju sam odlepio u srednjoj školi – objasnio je teniser u jednom intervjuu za strane medije.


Novak je tada otkrio i kako je izgledala njegova prosidba i kako je sve pošlo naopako.

 

Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči. „O, bože. Imamo rupu u balonu” – prisetio se sportista. – Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: „Molim te, pomozi. Propustiću priliku”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)


Jelena je potom ugledala drugi balon i na njemu natpis za koji je mislila da je reklama, a onda je shvatila da je Novak pita da se uda za njega.


Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom! – ispričala je Jelena Đoković.


Par se potom venčao na Svetom Stefanu, u Crnoj Gori u julu 2014. godine, a Jelena, koja je u tom trenutku bila u drugom stanju, bila je jedna od najlepših nevesta u svetu poznatih na našim prostorima.

 


Kada sam je video prvi put u venčanici, da se smeši i ide ka meni, izgledala je kao anđeo! Pokušavao sam da ostanem u tom momentu i da ga dobro zapamtim. Koncentrisao sam se na nju, njen osmeh i na našu bebu. Bio je to zaista savršen momenat – iskren je Novak.

 

Uskoro je na svet stigao njihov sin Stefan, zatim i ćerka Tara nekoliko godina kasnije, a par se nedavno iz Monaka vratio u Srbiju, gde se školuje njihovo starije dete.

 

Novak, Jelena, Stefan i Tara Đoković sa slavnom Serenom Vilijams
Novak, Jelena, Stefan i Tara Đoković sa slavnom Serenom Vilijamsfoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Đokovići svaki slobodan trenutak provode porodično i vrlo su posvećeni svojim mališanima, koji u poslednje vreme prate tatu na najvećim turnirima.

 

 

makonda-tracker