najveća podrška

U pauzi meča pozvala je NJEGA, a potom POBEDILA: Ko je suprug teniserke koja je najveća senzacija Vimbldona?

0

Suprug Markete Vondroušove joj je najveća podrška.

Suprug Markete Vondroušove se bavio tenisom, pa je najbolje razume
Suprug Markete Vondroušove se bavio tenisom, pa je najbolje razumefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Češka teniserka Marketa Vondroušova plasirala se u finale Vimbldona u ženskom singlu savladavši Ukrajinku Elinu Svitolinu u polufinalu rezultatom 2:0.

 

Ovo će biti prvi put u karijeri da će igrati u finalu nekog Grend slem turnira, a u finalu će odmeriti snage sa Ons Žabur.


Marketa Vondroušova je prva nepostavljena ženska finalistkinja od finala Vimbldona 1963. godine, a na tom putu čuda najveća podrška joj je suprug Štepan Šimek.


Njih dvoje su bili pet godina u vezi pre nego što su se venčali 16. jula prošle godine.

Interesantno je da ju je Štepan zaprosio u avgustu 2021. godine i to samo nekoliko nedelja nakon što je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

A njihova ljubav je počela i mnogo pre nego što je Marketa postala teniska zvezda.


Suprug ju je bodrio tokom četvrtfinalnog meča na Vimbldonu, a kada je zaostajala sa 3:1 u odlučujućem setu protiv Džesike Pegule, meč je bio pauziran na 20 minuta kako bi krov terena mogao da bude zatvoren zbog predstojeće kiše.

 

Kako je preneo Independent, Vondroušova je iskoristla to vreme da pozove svog muža koji ju je bodrio iz njihovog doma u Pragu, a njegove reči su je podstakle da ostvari pobedu.


- Zapravo nisam videla svog trenera. Bila sam sam u čekaonici. Malo sam ćaskala sa svojim mužem. Razgovarali smo telefonom. Samo je rekao: Pokušaj da se boriš, igraš dobro, igraš sjajan meč. To je bilo to. Mislim da je pauza zapravo pomogla. Bilo je dobro.- ispriča je češka teniserka.

Njen suprug je zajedno sa njenom sestrom doputovao iz Češke na finale Vimbldona, a koliko joj je karijera bitna razume i zato što se i on nekada bavio tenisom.

 

Iako je stao pre nego što je dostigao profesionalni nivo poput supruge, razume šta znači odricanje i mukotrpan rad da bi se ostvarili rezultati.

 

U slobodno vreme, Marketa i Štepan vole da putuju, a žive u Pragu sa svojom mačkom Frenki.

 


 

makonda-tracker