ljubav za ceo život

Ko je supruga Pepa Gvardiole? Venčali su se posle 25 godina ljubavi, s decom je preživela teroristički napad

0

Još od tinejdžerskih dana čuveni fudbalski trener ljubi istu ženu, koju je zaprosio mnogo godina nakon prvog susreta

Pep Gvardiola jedan je od najuspešnijih fudbalskih trenera u istoriji
Pep Gvardiola jedan je od najuspešnijih fudbalskih trenera u istorijifoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Đuzep Pep Gvardiola pre nekoliko dana pridružio se ekskluzivnom društvu fudbalskih trenera koji su čak tri puta osvojili Ligu šampiona.


Njemu je to ranije dva puta pošlo za rukom s njegovom Barselonom, za koju je i kao igrač nastupao godinama, a sada je pobedu u finalu prestižnog takmičenja odneo sa ekipom Mančester Sitija.


Iako su mnogi počeli da sumnjaju može li njegov tim da dođe do evropske titule, nakon što je on to pokušavao još od 2016, kada se priključio mančesterskom klubu, on je ove sezone osvojio "treble" – Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona.

 

Pep Gvardiola treći put je u karijeri osvojio Ligu šampiona
Pep Gvardiola treći put je u karijeri osvojio Ligu šampionafoto: EPA-EFE/PETER POWELL

I kada su drugi možda dovodili u pitanje njegove veštine, Gvardiola je imao bezrezervnu podršku porodice, koju je izgradio sa suprugom Kristinom Serom.

 

Poznata brazilska novinarka i Pep Gvardiola poznaju se još otkad je on imao 18 godina, a zanimljivo je da ih nije spojio fudbal. Naime, Kristinina porodica poseduje prodavnicu Serra Claret u Barseloni, gde je nekadašnji fudbaler snimao reklamnu kampanju za dizajnera Antonija Mira. Tada je ugledao mladu Kristinu i posle nekog vremena su počeli da se viđaju.

 

Kristina Sera i Pep Gvardiola znaju se od njegove 18. godine
Kristina Sera i Pep Gvardiola znaju se od njegove 18. godinefoto: EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL

Ona je bila uz Gvardiolu tokom njegove uspešne karijere, a ostala je njegova najvažnija podrška kada se po okončanju fudbalerskog života zadržao u ovom sportu kao fudbalski trener.


Međutim, venčali su se tek 2014, četvrt veka od prvog susreta, a u međuvremenu su dobili ćerke Mariju (21) i Valentinu (14) i sina Marijusa (19).

 

Pep Gvardiola s porodicom nakon osvajanja takmičenja  Community Shield s Mančester Sitijem
Pep Gvardiola s porodicom nakon osvajanja takmičenja Community Shield s Mančester Sitijemfoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Par se sve vreme trudi da sačuva svoju privatnost, iako je to uvek izazov na Ostrvu, a uglavnom im polazi za rukom jer vode miran i porodičan život.

 

Gvardiolina porodica našla se u žiži javnosti 2017. godine, kada su Kristina Sera i njihove ćerke prisustvovale koncertu Arijane Grande u Mančesteru na kom je izvršen teroristički napad i stradalo je 22 lica, dok je povređeno 59-oro. Srećom, one su uspele da pobegnu nepovređene.

 

Pep Gvardiola sa suprugom Kristinom Serom na Oktoberfestu dok je bio trener Bajerna iz Minhena
Pep Gvardiola sa suprugom Kristinom Serom na Oktoberfestu dok je bio trener Bajerna iz Minhenafoto: EPA/FELIX HOERHAGER

Nakon toga, Kristina i jedna od Pepovih i njenih ćerki vratile su se u Španiju kako bi trenerova supruga mogla da nadgleda svoj biznis, pa danas žive na relaciji Barselona-Mančester.

 

 

makonda-tracker