"Karlica mi se lomila iznova, iznova, iznova"

Verenik joj je stradao strašnije nego u filmu: Slavna lepotica ovih dana hipnotiše u Kanu, a iza nje je MORE TUGE

0

Jedna od najlepših žena Evrope stala je na noge i hrabro nastavila dalje sa svojim životom nakon najbolnije situacije u kojoj se našla

češka manekenka petra nemcova
češka manekenka petra nemcovafoto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Mnoge poznate ličnosti ovih dana borave u Francuskoj, gde se održava 76. Kanski festival, a pored glumaca i glumica najzapaženije su manekenke.


Jedna od njih je češka lepotica Petra Nemcova (44), koju foto-reporteri prate na svakom koraku i koja sija kao i na samom početku karijere. Kako je otkrila na Instagramu, u Kanu joj društvo pravi suprug Bendžamin Lareč, a Petra je podelila nekoliko fotografija nastalih u luksuznom hotelu u Antibu.


Bajka... S mojim princem – napisala je Petra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova)


Par je u braku nekoliko godina, a krajem 2019. dobili su sina Bodija, koji je na svet došao prevremeno, u 35. nedelji trudnoće.

 

Ipak, dečak je uskoro ojačao i oporavio se, a popularna lepotica danas živi idiličnim životom o kom je uvek maštala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova)


Iza nje je, međutim, mnogo teških trenutaka, a jedna od najbolnijih stvari u životu dogodila joj se krajem 2004. godine, kada je preživela stravični cunami na Tajlandu i izgubila verenika.

 

  • Cunami je za nekoliko sekundi Petri Nemcovoj uzeo sve


Petra Nemcova je dane Božića po julijanskom kalendaru te godine odlučila da provede s verenikom i poznatim fotografom Sajmonom Atlijem na mestu koje je doživljavala kao taj na zemlji. Godinama se vraćala na Tajland, a Sajmon ga nikada nije posetio, pa je odlučila da ga iznenadi putovanjem na ovu čudesnu destinaciju. U tom trenutku, Atli je imao 33 godine.


To je moje omiljeno mesto, a on nikad ranije nije bio tamo – ispričala je Petra godinama kasnije za Vanity Fair.

 

Sajmon Atli i Petra Nemcova
Sajmon Atli i Petra Nemcovafoto: Kevan Brooks / ADMedia / Profimedia

Želela je da pokaže Sajmonu prirodu, hranu i ljude na Tajlandu, mesto koje je uvek smatrala svojim drugim domom.


Proveli su nekoliko dana u uživanju, ronili, otkrivali zajedno sve čari ovog čudesnog mesta.


Spavali smo ispod zvezda... Jednostavno je bilo prelepo – rekla je Petra. – Sajmon je bio tako srećan. Čudno je kako sve može da se promeni za sekund.


I zaista, dovoljan je bio sekund. Udar cunamija dogodio se niotkuda.


Baš dok se Petra pakovala jer je za dva sata trebalo da napuste Kao Lak i odu na drugo mesto, čula je ljude kako vrište. Pogledala je kroz prozor, videla da ostali iz smeštaja skaču u bazen, trče histerično. Iznenada, voda je počela da ulazi u njihovu kolibu, čula je Sajmona kako viče iz kupatila: "Petra, šta se dešava", nakon čega su prozori popucali i voda ih je maltene iščupala napolje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Nemcova (@pnemcova)


Videla sam Sidija – to je bio poslednji put kad sam videla njegovo lice, a on je vikao moje ime. Izgledao je uplašeno. Ugledala sam krov i rekla mu da se uhvati za njega. Ja sam se uhvatila, ali mi je voda svojom snagom pritiskala drveće i smeće uz karlicu, lomila iznova, iznova, iznova. To je bio strašan bol, vrištala sam iz pluća, bilo je nepodnošljivo – deo je njene strašne ispovesti.


Nakon duge borbe, Petra se dočepala vrha jednog drveta koje nije palo pod vodu i ostala na njemu.


Karlica mi je bila slomljena, ali sam bila potpuno fokusirana na to šta moram da uradim. Videla sam da se ljudi drže za palme, pa sam se uhvatila za granu i držala se – prisetila se ona.


Sve je počelo oko 10 izjutra, a Petra je na drvetu provela osam sati. Potom je stigla pomoć, a i sama se iznenadila koliko se prvo oporavila.

 

Jedna rana, međutim, nije prolazila.

 

Sajmon Atli proglašen je nestalim, a njegovo telo pronađeno je tek nekoliko meseci kasnije, više od dva kilometra od njihovog smeštaja. Očekivano, umro je davljenjem.

 

Sajmon Atli i Petra Nemcova
Sajmon Atli i Petra Nemcovafoto: Kevan Brooks / ADMedia / Profimedia

Kako je kasnije pričala, to što nije mogla da pomogne vereniku i deci čije je vriske čula još uvek je proganja, a patila je i zbog toga što je verovala da zbog povreda nikad neće moći da nosi decu o kojoj je maštala zajedno sa Sajmonom i kojoj su smislili imena.


Budući da je odrasla u komunističkoj sredini i porodici, Petra ističe da nije religiozna, ali je sigurna da je Sajmon nikada zapravo nije napustio.


Sidi je uvek u mojoj blizini i u blizini njegove porodice. On brine o nama. Ostaće u našim srcima zauvek – istakla je manekenka.


Tačno deset godina nakon stravične nesreće, Petra je posetila Tajland i plažu Kao Lak, kako bi odala počast Atliju i svim žrtvama razornog cunamija koji je odneo 4.812 života, dok je 4.499 osoba nestalo, a skoro osam i po hiljada povređeno.

 

 

makonda-tracker