bez njega ništa nije isto

Kako vreme prolazi, njoj je sve TEŽE: Bolna ispovest glumice o tome kako izgleda izgubiti muža posle 34 godine braka

0

Srela ga je dok se ljubio s drugom, a to je bio početak prdivne ljubavne priče zbog čijeg se bolnog kraja nikad neće oporaviti

foto:  EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Džin Smart je glumica impresivne karijere. Igrala je u velikom broj uspešnih filmova i najgledanijih serija, a osvojila je više Emija, Toni nagrada i Zlatnih globusa i nominacija za mnoga druga priznanja.


Publika ju je obožavala u serijama "Fargo", "Samanta Ko?", "Frejzer", "Mer iz Isttauna" i mnogim drugim, kao i u filmovima "Vavilon", "Ja volim Hakabis", "Alabama, slatki dome"...


Džin je najpoznatija po ulogama u komedijama, ali je malo poznato da je neke od nezaboravnih rola spremala u trenutku kada joj je bilo najteže – kada je izgubila ljubav svog života.

 

Džin Smart na premijeri filma 'Vavilon', godinu i po dana posle smrti supruga
Džin Smart na premijeri filma "Vavilon", godinu i po dana posle smrti suprugafoto: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia

Na snimanju serije Designing Women, glumica je srela kolegu Ričarda Džililanda, koji je imao epizodnu ulogu. On je imao zadatak da glumi novog dečka liku njene koleginice Eni Pots, a prvi put ga je ugledala dok je snimao ljubavnu scenu.


Srela sam ga dok se ljubio s drugom – rekla je kroz šalu godinama kasnije Džin.

 

Par je počeo da se viđa odmah optom, a venčali su se 1987. godine. Dve godine kasnije dobili su sina Konora, 2009. godine usvojili su sina Foresta.

 


Glumica je često pričala da veruje da je imala mnogo sreće što je srela svog savršenog čoveka, s kojim je uživala u idiličnom životu. Više puta je istakla da je on preuzeo na sebe brigu o kući i porodici dok je ona imala duga i naporna snimanja i da je bio divan otac njihovoj dvojici sinova. Štaviše, veruje da ne bi toliko postigla u životu da nije imala tako brižnog muža.


Zaista je žrtvovao svoju karijeru da bih ja mogla da iskoristim prilike. Ništa od ovoga ne bih imala da nije bilo njega – izjavila je jednom prilikom.


Nakon višedecenijske ljubavi i skladnog života, Ričard Džililand preminuo je 18. marta 2021. godine, nakons rčanih problema. Imao je 71 godinu, a njegova smrt bila je veliko iznenađenje i za njegove najbliže.

 

Slomljena Džin Smart rešila je da se zatrpa poslom kako bi lakše prošla ovaj period, a baš tada je završavala snimanje serije Hacks. Kako je kasnije pričala, čitava glumačka ekipa se potrudila da joj pomogne da ne misli o tragediji koja je zadesila njenu porodicu.


Jednom prilikom je na pitanje kako je ostati bez čoveka s kojim je život delila čak 34 godine priznala da je sada sve – "čudno" i da je usamljena.

 

On me je stalno zasmejavao. Biće teško nastaviti život bez toga – priznala je ona i rekla da nije mogla ni da nasluti da će njen suprug preminuti tako brzo.

 

Džin Smart na otkrivanju njene zvezde na Bulevaru slavnih, tačno godinu dana posle smrti muža
Džin Smart na otkrivanju njene zvezde na Bulevaru slavnih, tačno godinu dana posle smrti mužafoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Sada, godinu i po dana kasnije, još mi je teže jer neko vreme te nosi adrenalin i žalost, briga o tome da su deca dobro, da je sve obavljeno – rekla je glumica u jednom intervjuu.


Sada me polako stvarnost ovog novog života obuzima i ona je vrlo, vrlo, vrlo tužna, vrlo usamljena – priznala je Džin.

 

 

makonda-tracker