do poslednjeg daha

"Ložio se" na Milenu Dravić, ali je VOLEO SAMO NJU: Ćiro Blažević je sa suprugom tokom 62 godine proživeo i HOROR I RAJ

0

Legendarni trener i njegova supruga proživeli su nakon jedne saobraćajne nesreće pravi horor, a zajedno su istrajali i u najtežim trenucima

foto: Xinhua/Photoshot / Avalon / Profimedia
foto: Xinhua/Photoshot / Avalon / Profimedia

Čuveni fudbalski trener i, kako su ga regionalni mediji često nazivali, "trener nad trenerima" Miroslav Ćiro Blažević preminuo je pred svoj 88. rođendan, javili su hrvatski mediji.


Rođen je 10. februara 1935. godine u Travniku, gde je i započeo karijeru, a zbog prirode svog posla često je putovao i selio se. Najvažniju podršku u tome pružala mu je supruga Zdenka, s kojom je proveo čak 62 prelepe godine.


Kako su pisali hrvatski mediji, Ćiro i Zdenka venčali su se sada već davne 1961. godine, nakon što su se zaljubili u Rijeci.

 

U to vreme, Blažević je bio profesionalni fudbaler, a u Rijeci je igrao od 1959. do 1963. godine. U ovom gradu zavoleo je Zdenku, a zanimljivo je da su oni iznajmljivali sobe istom spratu, u vreme kada je on imao 27 godina, a Zdenka je bila maturantkinja.

 

Ćiro Blažević je od 1961. godine bio u braku sa Zdenkom
Ćiro Blažević je od 1961. godine bio u braku sa Zdenkomfoto: Story.hr arhiva

Suprugu je Ćiro često pominjao u intervjuima, a jednom prilikom je priznao da ga je privuklo to što je Zdenka misteriozna i zatvorena. Ona je s lakoćom očarala i Blaževićevu majku, što mu je, takođe, značilo, budući da je majka imala veliki uticaj na njega.


Kada su ga jednom prilikom pitali u čemu je tajna njegovog srećnog i dugog braka, on je objasnio prilično jednostavno da su u pitanju – tolerancija i razumevanje.

 

– Znati oprostiti, jer svi mi grešimo. Ako nema tolerancije i oprosta, onda ćeš vrlo brzo kompromitovati ljubav. A ljubav je najveća stvar na svetu – izjavio je on za hrvatski Story.


Na opasku novinara da su ga žene obožavale i da je bio veliki šarmer, on je prokomentarisao samo:


Ma, da, to su sve platonske ljubavi!

 

Brak Ćira Blaževića i njegove Zdenke primer je beskrajne i prave ljubavi
Brak Ćira Blaževića i njegove Zdenke primer je beskrajne i prave ljubavifoto: Story.hr arhiva

Kako je jednom prilikom ispričao, svakako se divio drugim ženama, poput legendarne srpske glumice, ali je u njegovom srcu uvek bilo mesta samo Zdenku, kojoj je od milošte tepao Nena.


Simpatija mi je bila Milena Dravić. Nije to bila ljubav, već "loženje", kako se već kaže. Ja volim samo svoju suprugu, s kojom sam u braku više od 60 godina – izjavio je za Republiku pre nekoliko godina.


Par je pobedio mnogo problema i izazova zajedno, a jednu od najtežih situacija doživeli su nakon Zdenkine saobraćajne nesreće, kada je umalo izgorela zarobljena u automobilu.

 

Ćiro Blažević je od 1961. godine bio u braku sa Zdenkom
Ćiro Blažević je od 1961. godine bio u braku sa Zdenkomfoto: Story.hr arhiva

Štaviše, lekari su procenili da ima samo tri procenta šanse da preživi. Ćiro je bio tu za svoju suprugu, koja je uspela da se oporavi, a uvek je o njoj pričao s mnogo ljubavi i nežnosti.


Ona je podmetnula leđa kad smo otišli u Švajcarsku i kad nam nije bilo lako. Uvek sve zajedno prebrodimo. Jako sam pažljiv prema njoj – izjavio je trener u jednom intervjuu.


Blaževići su se, inače, u Švajcarsku uputili u nezavidnoj finansijskoj situaciji, kada su morali da rade različite poslove kako bi preživeli.


– Kao trener sam radio u ateljeu za dekoraciju. Teško smo živeli nekoliko godina, ali Nena je sve vreme bila uz mene. Prodavala je salatu kako bismo imali za život – izjavio je jednom prilikom.

 

Par je tokom svoje ljubavi dobio troje dece: ćerke Barbaru i Katarinu i sina Miroslava.

 


 

makonda-tracker