imaju dvoje dece

Bio je njen rođendanski poklon, nije podnosio što ima više novca od njega: Holivudska bajka završila se nakon 9 godina

0

Pričalo se da je za kraj devetogodišnjeg braka glumačkog para kriva koleginica.

Riz Viterspun i Rajan Filip su bili 9 godina u braku.
Riz Viterspun i Rajan Filip su bili 9 godina u braku.foto: FAMEFLYNET / Backgrid USA / Profimedia

Jedan od holivudskih parova koji su važili za najlepše i najskladnije u to vreme bili su glumci Riz Viterspun i Rajan Filip.

 

Iako se veruje da su se njih dvoje upoznali na snimanju filma "Okrutne namere", zapravo su počeli da se zabavljuju malo pre nego što su uopšte počeli da snimaju film.

 

Tokom intervjua za magazin Džejn 1998. godine, Viterspun je rekla da su se upoznali na njenoj zabavi za 21. rođendan.

 

- Ne znam šta me je snašlo – možda sedam Midori soursa (kokteli, prim. aut), ali sam mu rekla Mislim da si ti moj rođendanski poklon. Mislio je da je to kompliment, ali ja sada mislim - kako je to bilo neprijatno - ispričala je kasnije glumica.

Verili su se godinu dana nakon veze 1998. godine.

 

Viterspun i Filip su glumili u "Okrutnim namerama" zajedno sa Sarom Mišel Gelar i Selmom Bler. Film je izašao u bioskopima u martu 1999. godine i pomogao je da njihove karijere krenu uzlaznim tokom. 


- Zavolela je film zbog mene, ali to nije bila sjajna uloga za nju u to vreme - ispričao je Rajan 2019. godine za Entertainment Weekly priznajući da su  morali da nagovore Riz da prihvati ulogu Anet u filmu.


Par se venčao samo nekoliko nedelja nakon što su Okrutne namere izašle 1999. godine. To su uradili u Čarlstonu, u Južnoj Karolini, na plantaži duž reke Stono.

U to vreme, Viterspun je bila nekoliko meseci trudna sa njihovom ćerkom Avom.

 

Njihovo prvo dete se rodilo samo tri meseca nakon njihovog venčanja, a glumica je tada imala samo 23 godine. 

 

Kako je kasnije govorila u emisiji Dru Barimor, nije joj bilo lako što je mlada postala majka. 

 

- Da budem potpuno iskrena, i ja sam bila prestravljena. Zatrudnela sam sa 22 godine i nisam znala kako da uskladim posao i majčinstvo. Bila sam kao i svaka druga mama i tata pokušavajući da to shvate - rekla je Riz.


Na dodeli Oskara 2002, Viterspun i Filip izašli su na scenu da proglase pobednika za dostignuće u šminkanju. Dok je bila na podijumu, Filip je rekao Riz da treba da pročita ime pobednika uz reči:

 

- Ti zarađuješ više od mene, pa samo napred -

 

Glumica je pre nekoliko godine u potkastu "The HFPA in Conversation" novinarki Margaret Gardiner rekla da to nije bilo po scenariju i da je skroz i zaboravila na taj trenutak dodele Oskara. 

- Nije mi rekao da će to reći pre nego što se to dogodilo. BIla sam pomalo zbunjena u tom trenutku. - ispričala je.

 

Malo je žena koje mogu time da se pohvale, ne zato što ih ima malo, nego zato što ih nekad i javno izvrgavaju ruglu zbog toga. Od vas se tada očekuje da pružite mnogo više, da budete  veće od sebe, da pomažete sve i svakoga… Srećom, stanje stvari više nije baš takvo kao što je bilo, nome su se izmenile, nema tu mnogo šta više i da se doda, na tu temu – damski je postupila ona u razgovoru, uopšte ne izražavajući nimalo ljutnje prema ocu svoje dece.

 

Rajan i Riz su u svoj brak i porodicu uložili dosta truda, a nisu krili da idu kod bračnog terapeuta. 

 

- Ne zanima me zabluda holivudske veze Imamo savršenu decu koja nikada ne plaču; nikada nemamo problema; nikada se ne svađamo, mi  smo uvek najbolji prijatelji. To jednostavno nije istina. Mi smo normalni ljudi sa normalnim problemima - pričala je tada glumica za People.


Četiri godine nakon što su dobili ćerku, par je dobio i drugo dete, sina Dikona.


Međutim, tri godine nakon što su dobili drugo dete, par je zajedničkim saopštenjem objavio da se rastaju

 

- Sa žalošću objavljujemo da su Riz i Rajan odlučili da se formalno razdvoje. Oni ostaju posvećeni svojoj porodici i molimo vas da poštujete njihovu privatnost i bezbednost njihove dece u ovom trenutku - pisalo je u saopštenju.

Nedugo nakon razvoda, FIlip je u intervjuu za V magazin otkrio da je razvod "najmračnije i najtužnije mesto na kojem je ikada bio".

 

- Četiri ili pet meseci nisam mogao da ustanem iz kreveta. Bilo je to najgore vreme u mom životu - priznao je glumac. 

 

Tada su kružile glasine da je glavni krivac za razvod braka glumica Ebi Korsniš, ali je Rajan Filip isticao da je "pravi razlog mnogo komplikovaniji i mnogo manje zanimljiv nešto se čini. Nije realno okriviti osobu ili neki momenat u životu - 

 

U intervjuu sa Larijem Kingom, glumac je jednom prilikom otkrio da njegov braka sa Riz Viterspun nije uspeo najviše zbog njihovih godina.

 

- Mislim da su godine bile najveći problem. Kada smo započeli vezu, bili smo premladi, a sve to donelo je i mnogobrojne probleme, posebno jer smo oboje bili deo industrije- 

Njegova bivša supruga je rekla da sebe nije poznavala dobro i da se sve prerano dogodilo.

 

- Udala sam se kada sam imala 23 godine i pre nego što sam napunila 27, već sam imala dvoje dece. Ipak, ne bih promenila ništa što se desilo, iako sam ćerki otvoreno rekla da će samu sebe tek upoznati kada napuni 25. -

 

Ipak, njih dvoje su pravi primer kako razvedeni parovi treba da se ponašaju nakon razvoda, a oni su zbog dece ostali u odličnim odnosima.

 

- Razvedenim roditeljima je toliko važno da zadrže tu vezu. Deca se osećaju bolje kada su roditelji u interakciji. Idemo zajedno na sve školske događaje i tu smo jedni za druge- ispričao je u emijsi kod Elen Denedžeris. 

 

makonda-tracker