zaustavlja vreme

Jeftina MASKA ZA PODMLAĐIVANJE od 4 sastojka: Najvrednija tajna Sofije Loren garantuje lice bez bora i tamnih kolutova

0

Filmska diva Sofija Loren od rane mladosti primenjuje iste cake za negu lepote, a zahvaljujući njima i u trećem dobu izgleda veličanstveno 

foto: Luciana's Press Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Luciana's Press Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanska glumica Sofija Loren proslavila je pre nekoliko dana 88. rođendan, a jedna od poslednjih dama evropskog i holivudskog filma retko se u poslednje vreme pojavljuje u javnosti. Ipak, svaki put kada napravi izuzetak i osmehne se foto-reporterima, ona nas iznova oduševaljva,kao što je to činila decenijama.


Proslavljena Sofija Loren od prvih glumačkih koraka važi za lepoticu kakva se retko viđa, a ona je poznata po tome što se nikad nije odricala čuvene italijanske kuhinje i što je preferirala prirodnu kozmetiku i proizvode za negu iz domaće radinosti.

 

Internetom kruži mnogo njenih beauty tajni, a jedna od najpopularnijih svakako je Sofijina moćna maska za lice koja deluje protiv bora i ujednačava ten. A pravi se tako lako!

 

Heda Hoper, Sofija Loren
foto: Courtesy Everett Collection/Profimedia

Sastojci:

 

  • 1 kesica želatina
  • 1 kašičica meda
  • 150 g mlečnih proizvoda u zavisnosti od tipa kože (mleko ili jogurt za normalnu kožu, kiselo mleko ili kefir za masnu kožu, kajmak za suvu kožu)
  • 1 kašičica glicerina


Priprema


Rastopite želatin u mlečnom proizvodu i ostavite u frižideru na najmanje šest, a najviše osam sati.


Potom uz neprestano i lagano mešanje, ugrejte dobijenu mešavinu na vodenoj pari, dok se želatin ne rastvori. Sklonite sa šporeta i dodajte med i glicerin, a zatim dobro promešajte.

 

Sofija Loren
foto: Capolavori italiani/YouTube Printscreen

Kad se smesa prohladi, nanesite je na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte i ostavite da stoji najmanje 20 minuta, ali ne više od pola sata. Uklonite masku maramicom umočenom u mleko, i to nežnim pokretima, a zatim ostatke isperite toplom, pa potom i hladnom vodom.


Inače, ovako pripremljena maska može da stoji u frižideru i 5-7 dana, a može da se koristi svaki dan — izjutra hladna, a uveče blago podgrejana kako bi efekat bio jači.

 

 

makonda-tracker