pitala ga da li je normalan

Neobična ljubavna priča Peleta i Olge: Zaprosio ju je na sceni, a dva dana kasnije uradio nešto nesvakidašnje

0

Početak ljubavi jednog od najskladnijih parova na domaćoj sceni bio je zaista neobičan.

foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić
foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

Dragan Petrović Pele i Olga Odanović su u srećnoj zajednici već oko tri decenije i nikada nisu bili poznati po bilo kakvim skandalima. Iz njihove velike ljubavi rodili su se sin Jakov i ćerka Lenka, koja je svoj životni poziv pronašla u profesiji svojih roditelja.

 

Iako sve ovo zvuči prilično bajkovito, njihovo upoznavanje je bilo pomalo neobično. Kako upoznavanje, tako i mesto na kom su se upoznali, ali ipak sudbina je sve to tako lepo "skockala" da je to prosto neverovatno.

 

Upoznali su se dok su zajedno radili na diplomskoj predstavi Nenada Purića "Groblje automobila" pre više decenija. A sudbina je već tu dala naznake šta bi dalje moglo da se desi sa njima, pošto su u tom komadu igrali ni manje ni više nego – muža i ženu.

 

 

A Pele je, izgleda, čim je video Olgu shvatio da je ona žena sa kojom želi da provede ostatak života, što je i njoj rekao, ali na stvarno jedan netipičan način. Trebalo da je imaju probu za predstavu, a Olga je tog dana poranila sa dolaskom na fakultet i tamo zatekla samo Dragana.

 

 

- Iako sam znala za njega, pre same predstave se nismo čak ni upoznali. Došla sam slučajno ranije na fakultet jednog dana i videla da je u učionici sedeo samo Pele. Onda im je iz čita mira rekao: "Ja ću tebe da ženim" - ispričala je Olga svojevremeno u jednom intervjuu.

 

Glumica je verovatno tada pomislila sve, samo ne to da je u tom momentu našla čoveka svog života. Ta rečenica je iznenadila, ali Pele se nakon toga nije povukao, baš naprotiv.

 

 

- Iako mi je to tako mirno saopštio kao da je sve rešeno, bila sam u šoku i upitala ga da li je normalan jer se nismo ni poznavali kako treba – seća se glumica tog trenutka.

 

Posle tog događaja, tog istog dana, Pele je zamolio Olgu da je isprati do kuće, a onda je usledilo ono što ni u najluđim snovima nije mogla da očekuje,

 

 

- Tog dana me je ispratio do kuće, odlučan da svrati kod mene. Ubeđivanja da ne živim sama i kako imam cimerku nisu mi pomogla da ga odgovorim. Stanovala sam u iznajmljenom stanu u Zemunu. Bilo je veoma čudno. Dugo smo sedeli i pričali, a dva dana kasnije, uselio se kod mene i odmah smo počeli da živimo zajedno. Kada sa ove distance pogledam na sve to, shvatam da je tako moralo da bude i da je sve ipak ispalo super – priznaje Olga.

 

Dragan Petrović Pele
foto: Marina Lopičić

Nakon nekoliko godina zajedničkog života srećan par je odlučio da stane na ludi kamen. Ceremonija venčanja nije bila glamurozna kao što su neki drugi poznati parovi imali običaj da naprave, ali Pele i Olga su baš tako hteli.

 

- Bila je to ceremonija bez mnogo pompe na kojoj su, pored nas, bili prisutni samo kumovi. Nikada nisam volela velika venčanja, što je ostalo sve do danas. Najvažnije je što sam pored sebe imala pravog čoveka – otkrila je Olga.

 

 

makonda-tracker