sve su izdržali

Trnovit put ljubavi Jelene i Noleta: Nisu imali novca da se vide, a tek u Monaku su počele prave muke

0

Kada danas pomislite na Novaka i Jelenu, sigurno vam ne bi palo na pamet koje su sve žrtve morali da podnesu da bi njihova ljubav uspela 

foto: LN1 / Backgrid UK / Profimedia
foto: LN1 / Backgrid UK / Profimedia

Novak Đoković je po mnogo čemu imao ne baš klasičan životni put. Tu ne mislimo samo na to što je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, već i na brojne izazove sa kojima je morao da se suoči da bi stigao do te laskave titule. To se odnosi na mnoga odricanja, kako na životnom, tako i na ljubavnom planu.

 

  • Upoznao Jelenu u klupi, pa ga izbacili iz škole

 

Novak Đoković, Jelena Đoković, Novak i Jelena, Modna revija, moda, Milano, Armani, Svet poznatih
foto: Credit: Stefano Marotta / LaPresse / Profimedia

 

Novak Đoković odrastao je na Banjici, gde je i pohađao loklanu osnovnu školu Bora Stanković. Međutim, pošto su njegovi roditelji jako rano shvatili da je Nole veoma talentovan za tenis, logičan korak je bio da upiše Sportsku gimnaziju. Međutim, u toj ustanovi nisu baš imali sluha za mladog Noleta, koji je u profesionalne teniske vode ušao sa svega 16 godina.

 

 

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s’"od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku – pričala je svojevremeno Noletova mama o problemima sa kojima se on susretao tokom školovanja.

 

 

Ipak, iako od gimnazije nisu dobili tretman kakav su želeli, Novak je tamo pronašao nešto mnogo važnije. Ljubav. Naime, Đoković je tu upoznao svoju buduću suprugu i majku njjihove dece – Jelenu Ristić.

 

 

Jelena se odlučila za sportsku gimnaziju pošto se tada bavila atletikom, a njihovo poznastvo je ubrzo preraslo u nešto više od drugarstva. Kako se ispredalo kasnije, Novak i Jelena su baš tokom priče o tenisu shvatili da imaju mnogo zajedničkih interesovanja i taj sport ih je na neki način inicijalno zbližio, ali pravi izazovi za njihovu ljubav su tek bili pred njima.

 

  •  Veza na daljinu & Jelenine studije u Milanu

 

Novak i Jelena
foto: Instagram Printscreen

Novak je ubrzo počeo redovno da igra na profesionalnim turnirima, a Jelena je upisala školu u Milanu u Italiji. Drugim rečima, Novakov raspored je bio takav da je non-stop putovao, dok Ristićeva nije bila u prilici da ga prati i podržava na mečevima kao što je danas slučaj. Zbog toga su se viđali veoma retko i bili su prinuđeni da održavaju vezu na daljinu.

 

 

- Naša viđanja bila su naučna fantastika. Bila sam studentkinja koja je finansijski jedva otišla da studira u inostranstvu, a on je bio teniser koji isto tako nije imao novca da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, mi to nismo mogli da dostignemo - rekla je Jelena svojevremeno kad su je pitali o počecima njihove veze.

 

  •  Novi problemi nakon selidbe u Monako

 

 

Nakon što je Jelena završila studije u Milanu, to je ovom paru dalo malo više mogućnosti za viđanje i zajednički život. Novak je tada već napredovao u svojoj teniskoj karijeri, pa je zajedno sa Jelenom doneo odluku da probaju da se presele u Monako i tamo otpočnu zajednički život. Međutim, tamo su ih sačekale nove prepreke…

 

 

- Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je “zatvoreno”, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji – pričala je Jelena o početnim danima u Monaku, koji je i danas njihova baza.

 

 

Ipak, posle nekog vremena Nole i Jelena su shvatili da na taj način nisu srećni, pošto su sada kao živeli zajedno, ali opet nisu imali prilike da posvete vreme jedno drugom.

 

 

Jeleni je posao odnosio bukvalno po ceo dan, dok je Nole i dalje konstatno bio na putu zbog turnira. Razumeli su da opet moraju nešto da menjaju i tu su došli na ideju, koja će im omogućiti da naprave savršenu simbiozu i da napokon provode toliko željeno vreme zajedno.

 

 

- Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje – seća se Jelena ovog perioda.

 

 

A ideja koja im je spasila vezu je bila da Jelena postane direktor Fondacije Novak Đoković, kroz koju će početi da organizuje veliki broj humanitarnih akcije, ali i imati i priliku da stalno bude uz Noleta u njegovim sportskim pohodima.

 

  • Hepi end

 

Nakon toga, Noletu i Jeleni je sve počelo kako su i priželjkivali. Sa podrškom Jelene, koja mu je postala najjači vetar u leđa, Nole počinje da vlada ATP listom i svim svetskim turnirima. A zatim na red dolazi još jedan bitan događaj u njihovoj ljubavi – VERIDBA!

 

Novak Đoković, Novak i Jelena, Jelena Đoković
foto: Instagram/printscreen

- Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo – objavio je tada Nole.

 

Malo pre venčanja Novak je objavio nove srećne vesti, koje su definitivno označile kraj svim mukama koje su morali da istrpe da bi njihova veze uspela. Jelena je zatrudnela!

 

 

- Sa mnom ste proživeli mnoge lepe i teške trenutke u karijeri. Ne mogu biti srećniji čovek jer imam zdravlje, ljubav i Bog me je blagoslovio time da sa svojom Jelenom očekujem novog člana porodice. Jelena je trudna – saopštio je srećne vesti Novak.

 

 

Za nekoliko meseci na svet je došao i sin Stefan, koji je bio kruna njihove dotadašnje ljubavi, a tri godine kasnije Novak i Jelena su dobili i ćerkicu Taru.

 

 

 

makonda-tracker