trag u vremenu

Vrsne umetnice, KUME i vanvremenske prijateljice: Uspomena Seke Sablić i Milene Dravić rastužila je publiku širom zemlje

1

Glumica neretko spominje Gagu i Milenu, a zajednički momenti nikada ne blede.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Da postoje istinske dive kinematografije i vremena kada su na ceni bile profesionalnost, istinski dar, prava prijateljstva govore i vanvremenske glumice Seka Sablić i Milena Dravić, koja nas je prerano napustila.

 

Neretko su delile kadar, scenu i misao na daskama koje život znače, a privatna okupljanja  bila su nezaobilazna što dokazuje i ova dirljiva uspomena, koja datira od pre trideset godina.

 

Zadovoljne, skromne, socijalno osvešćene i pune entizijazma, Milena i Seka su plenile svojim pojavama, a publika je tražila kartu više za ostvarenja u kojima su tumačile role.

 

Njih dve su bile i kume, te Sablićeva neretko ističe kako su joj Gaga i Milena neizmerno značili u svim segmentima života, jer su se svakodnevno savetovali, dopunjavali i družili.

 

Glumica je kumovala poznatom paru na pauzi između setova filma - "Kako su se volele dve budale", što je anegdota koja se i danas prepričava.

 

 

 

makonda-tracker