slomio joj je srce

Žudeo je da imaju dete, a kad je zatrudnela — ZALUPIO JOJ JE SLUŠALICU! Kako je okončana najveća ljubav devedesetih

1

Bili su zlatni par, voleli su se ludo, a onda se sve promenilo preko noći

foto: SNC/ AFP/, Profimedia
foto: SNC/ AFP/, Profimedia

Tokom devedesetih, nemali broj poznatih ličnosti zaljubio se i dao tabloidima materijal da se o njima piše iz dana u dan. Tako smo dobili više holivudskih "zlatnih parova", ali malo ko je bio toliko zaljubljen kao Danijel Dej-Luis i Izabel Ađani.


Par je zajedno proveo šest godina — od 1989. do 1995, a za to vreme bili su nerazdvojni i u svakoj prilici pokazivali opijenost ljubavlju.


Danijel Dej-Luis poznat je kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije, a na njegov šarm nisu bile imune neke od najpoznatijih žena današnjice. Ipak, priča nije uvek bila idilična i filmska, tačnije, u slučaju Izabel Ađani, film o njihovoj ljubavi predstavio bi Luisa kao zlikovca.

 

Danijel Dej-Luis
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Par se upoznao u Londonu, nakon što se glumac suočio s mnogim poteškoćama i doživeo nervni slom naočigled publike. On je tokom jedne predstave imao priviđenje i kasnije tvrdio da je video svog pokojnog oca na sceni, posle čega se povukao na nekoliko meseci, a nikada više nije zaigrao u pozorištu.

 

Skrhan, slomljen i izgubljen, upoznao je francusku glumicu i pevačicu alžirskog porekla Izabel Ađani i u njenom zagrlaju pronašao utehu. Vrlo brzo je između njih planula velika ljubav, a Danijel je u jednom trenutku zaprosio lepoticu, koja pak nije želela da žuri dok ne bude sasvim sigurna da je pronašla pravog.


Žena mora o tome malo da razmisli ako veruje u svetu tajnu braka, kao što ja verujem — objasnila je ona jednom prilikom.

Međutim, kako su mediji pisali, Dej-Luis je ovo odbijanje shvatio kao dozvolu da se viđa s drugim ženama, i to manje-više javno. Tokom snimanja filma "Doba nevinosti" uplovio je u strastvenu vezu s Vinonom Rajder, a potom se višao i s italijanskom glumicom Gretom Skaki i irskom pevačicom Šinejd O'Konor. Zbog čestih Danijelovih neverstava, Izabel i on su se rastali 1993. godine, ali samo osam meseci kasnije par se pomirio.

 

Navodno je glumac govorio Francuskinji da je ona jedina koju voli i kupio kuću u Irskoj u kojoj je planirao da živi s njom, a isticao je da je jedino što želi — dete s njom.

Izabel je poverovala u sve, a 1994. godine je zatrudnela. Presrećna jer će konačno dobiti potomstvo, ona je pozvala Danijela, koji je iz čista mira raskinuo s njom i prekinuo vezu. Očajna Izabel potom mu je poslala faks u kom ga je obavestila da će postati otac, na šta joj je on odgovorio da ga dete ne zanima.
Ova prepiska dospela je zatim i do medija, koji su bili nemilosrdni prema glumcu. Danijel je potom pravdao da je imao probleme, kao i da se nekoliko meseci lečio u privatnoj psihijatrijskoj bolnici nadomak Pariza.

Izabel je 1995. godine u Njujorku donela na svet njihovog sina Gabrijela-Kejna, a Danijel ga je video tek nekoliko dana kasnije. Ni do toga ne bi došlo da dadilja nije odnela bebu u glumčev stan, a mediji su pisali da Izabel od oca svog deteta nije dobila ni čestitku ni cveće. Štaviše, Danijel tih dana nije ni boravio u Njujorku zbog njenog porođaja, već je došao da se vidi sa Džulijom Roberts, svojom novom devojkom.


Tokom prvih godinu dana, Danijel nije plaćao alimentaciju za sina, niti ga je često viđao, a zbližili su se tek nakon što je Gabrijel odrastao, dok sa Izabel ne razgovara ni danas.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Danijel želi da ga smatraju čvrstim muškarcem. Nažalost, on je daleko od toga. Često sam svedočila njegovim krizama, kojih se stideo i uporno ihje želeo sakriti. Nije mu bilo stalo do mene, bio je bedni ženskaroš koji nije u stanju voleti ženu — izjavila je Ažanijeva jednom prilikom.


Nakon nekoliko veza, Danijel Dej-Luis upoznao je Rebeku Miler, ćerku čuvenog dramaturga Artura Milera. S njom je u braku od 1996. godine, a par je dobio dvojicu sinova — Ronana i Kašela.

 

 

makonda-tracker