"Bila sam zaglavljena u jami depresije"

Ostavila ga je i zaljubila se u šamana, a on ― oduzeo sebi život: Princeza Marta progovorila posle porodične tragedije

0

Pre više od dve godine, svet je šokirala vest da je poznati pisac i bivši suprug norveške princeze Marte izvršio samoubistvo na Božić. Nakon teškog perioda, ona je progovorila o tome kako je ovaj događaj uticao na njenu porodicu i nju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princeza Marta Luiza od Norveške (50) odlučila je da progovori o svojoj porodičnoj drami, prvi put nakon što je Ari Ben, njen bivši suprug i poznati dramaturg i umetnik, oduzeo sebi život u decembru 2019. godine, na dan Božića po gregorijanskom kalendaru.


Ona je u podkastu Zoom O'Clock razgovarala s bivšom princezom Tesi od Luksemburga, kada je priznala da je imala vrlo teške trenutke.


Mislim da je vrlo važno da shvatimo da, kroz šta god da prolazimo kao ljudska bića, tuga je nešto što svi moramo da proživimo u jednom momentu. Nažalost, moja deca su se s njom srela vrlo mlada ― istakla je princeza Marta. ― Ali to se u nekom trenutku svima dogodi i vrlo je bitna lekcija koju smo iz toga svi naučili: ne možeš to da zaobiđeš, moraš da prođeš kroz to.

 

Ona je priznala da se suočila se depresijom nakon što je njen nekadašnji suprug izvršio samoubistvo.


To je kao da ste u tunelu koji prekriva sve. Zaglavite se u jami depresije, u kojoj sam ja bila, ali iz nje možete i da izađete. Važno je pričati o ovim stvarima, o mentalnom zdravlju i o tome koliko je ono važno, da bismo naučili da se izborimo i s tim delovima sebe ― naglasila je.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Princeza Marta, koja trenutno živi u Lomedalenu sa svojim ćerkama, najstarije je dete kralja Haralda i kraljice Sonje. Ona se s Arijem Benom verila u decembru 2001. godine, a venčali su se u čuvenoj Katedrali Nidaros u Trondhajmu naredne godine. Par je potom dobio tri ćerke Mod Anđeliku (18), Leu Isadoru (16) i Emu Talulu (13), a 2017. godine su se razveli.

 

Dve godine kasnije, otkriveno je da je princeza u vezi sa šamanom Duretkom Veretom, kog obožavaju brojne holivudske zvezde poput Gvinet Paltrou, a iako ona nije precizirala otkad su zajedno, veruje se da je njihova veza počela ranije. Nikada nije potvrđeno da je do razvoda od Bena došlo zbog drugog muškarca, ali je Ari godinu dana pre samoubistva priznao da se "osećao kao klovn".


Ja sam stara vest, čak iako to svetu nije rečeno. Ja sam klovn, u najgoru ruku. U najbolju, ja sam autor. Za mnoge, ja sam budala ― rekao je on za VG dok je promovisao svoju knjigu "Inferno", koju su kritičari opisali kao "valjanje u očaju" i u kojoj je pisao o svojim duševim problemima i halucinacijama.

 

Ben je sahranjen u Oslu u januaru 2020. godine, a sahrani je prisustvovala cela norveška kraljevska porodica.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 


 

makonda-tracker