danas tvrdi da priča s anđelima

Odrastala je uz priviđenja i gušenja: Princeza Marta tek kao odrasla saznala za HOROR koji se dogodio u njenoj sobi

1

Norveška princeza koja je sve iznenadila kada se razvela od supruga i stupila u vezu sa šamanom uvek je važila za ekscentričnu članicu tamošnje kraljevske porodice

foto: The Mega Agency, Profimedia
foto: The Mega Agency, Profimedia

Princeza Marta Luiza od Norveške (50) ne obraća se često javnosti putem medija, naročito otkako je rešila da stavi tačku na brak s piscem Arijem Benom, koji je dve godine kasnije izvršio samoubistvo.

 

Ona živi povučenim životom u Lomedalenu i uživa u ljubavi sa šamanom Durekom Veretom, a uz to brine o trima ćerkama koje ima s pokojnim Benom — Mod Anđeliki (18), Lei Isadori (16) i Emi Taluli (13).

 

Nedavno je napravila izuzetak, kada je u jednom podkastu pričala o svom detinjstvu, koje nije bilo toliko bezbrižno koliko na prvi pogled deluje.

 

Šaman Durek Veret i princeza Marta
Šaman Durek Veret i princeza Martafoto: ZapatA/TheMEGAAgency/Profimedia

Videla sam nešto u svojoj sobi. Bila sam prestravljena noću kada je trebalo da spavam. Gušila sam se i tome slično — ispričala je ona.


Kako je otkrila, misli da je razlog svega užas koji se dogodio u njenoj sobi godinama ranije.


Tek kad sam odrasla, kralj Harald i kraljica Sonja su mi rekli da se jedan nacista ubio u mojoj sobi. Zato sam imala košmare, sada to uviđam — objasnila je.

 

Princeza Marta
foto: Dzhavakhadze Zurab/TASS/Profimedia

Tokom Drugog svetskog rata, nacistička vojska bila je smeštena na imanju Skaugum, a među njima je bio Džozef Terboven, zvaničnik Nacionalsocijalističe nemačke radničke partije. Kada je 1945. godine objavljena predaja Nemačke, Terboven je 8. maja oduzeo sebi život tako što je detonirao 50 kilograma dinamita u bunkeru na ovom imanju, a istog dana je još nekoliko nacista izvršilo samoubistvo — jedan od njih u sobi koja je godinama kasnije pripala princezi Marti.

 

Ona je, inače, ranije tvrdila da ume da komunicira s anđelima, a 2007. godine je otvorila školu "Početak obrazovanja", u kojoj je postojao program obučavanja učenika da nauče ovu "veštinu".


Anđeli, ili bića svetlosti, susreću se u svim religijama — bilo je navedeno na sajtu škole, kako je pisao Špigel. — Na našim kursevima ćete imati mogućnost da naučite kako otkriti svoj unutrašnji izvor istine i obnoviti prirodni kontakt koji imate s anđelima i božanskim Univerzumom. Rezultat će zavisiti od vašeg pristupa i otvorenosti.


Nakon finansijskih problema, mediji su 2018. godine javili da princeza zatvara svoju, kako su je nazivali, "anđeosku školu".

 

Princeza Marta
foto: Profimedia

Marta je, inače, nedavno bila u centru pažnje jer je priznala da je patila od depresije nakon što je njen bivši suprug izvršio samoubistvo 2019.


Ona je u podkastu Zoom O'Clock razgovarala s bivšom princezom Tesi od Luksemburga, kada je priznala da je imala vrlo teške trenutke.

 


Mislim da je vrlo važno da shvatimo da, kroz šta god da prolazimo kao ljudska bića, tuga je nešto što svi moramo da proživimo u jednom momentu. Nažalost, moja deca su se s njom srela vrlo mlada ― istakla je princeza Marta.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Ali to se u nekom trenutku svima dogodi i vrlo je bitna lekcija koju smo iz toga svi naučili: ne možeš to da zaobiđeš, moraš da prođeš kroz to.


Ona je slikovito opisala stanje u kom je tada bila.

 

To je kao da ste u tunelu koji prekriva sve. Zaglavite se u jami depresije, u kojoj sam ja bila, ali iz nje možete i da izađete. Važno je pričati o ovim stvarima, o mentalnom zdravlju i o tome koliko je ono važno, da bismo naučili da se izborimo i s tim delovima sebe ― naglasila je.


Ari Ben se dugo borio s duševnim problemima, a godinu dana pre samoubistva je priznao da se "osećao kao klovn".


― Ja sam stara vest, čak iako to svetu nije rečeno. Ja sam klovn, u najgoru ruku. U najbolju, ja sam autor. Za mnoge, ja sam budala ― rekao je on za VG dok je promovisao svoju knjigu "Inferno", koju su kritičari opisali kao "valjanje u očaju" i u kojoj je pisao o svojim duševim problemima i halucinacijama.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Ben je sahranjen u Oslu u januaru 2020. godine, a sahrani je prisustvovala cela norveška kraljevska porodica.

 

 

makonda-tracker