bilo je suđeno

"Imala sam 48 kilograma, nije obraćao pažnju na mene": Jelena bin Drai otkrila kako je osvojila srce zgodnog šeika

8

Nekadašnja Mis Jugoslavije od 2008. godine je u braku s arapskim šeikom i biznismenom, a jednom prilikom je ispričala da je svesna da nije bila njegov tip žene. Kako su se onda zavoleli?

foto: Instagram
foto: Instagram

Manekenka koju smo upoznali kao Jelenu Jakovljević već 14 godina je Jelena bin Drai, supruga arapskog šeika Saida bin Draija i jedna od najbogatijih Srpkinja.


Uprkos tome što se više puta suočavala s neprijatnim glasinama i natpisima medija o tome kako zapravo ona živi u Bin Draijevom haremu, u skladu s tamošnjim običajima i zakonima, par živi idilično, a pre godinu dana su dobili četvrto dete.

 

Da budem iskrena, da sam bacila kamen na svakog psa koji je lajao za mnom, ne bih daleko stigla — rekla je jednom prilikom Jelena kroz smeh o ovim tračevima. — Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vreme ove pandemije ne moram tpeti i gledati svaki dan.

 

1 / 9 Foto: Instagram

 

  • Kako su se upoznali Jelena i Said bin Drai?

 

Iako je u tom trenutku bila zvanično najlepša Srpkinja, Jelena nije na prvi pogled oduševila svog budućeg supruga, makar prema njenim rečima.


Proslavljena manekenka je po sticanju titule Mis Jugoslavaije radila u Milanu, nakon čega je 2001. godine prešla u Dubai i ubrzo postala jedan od najuspešnijh modela u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dok je uživala u novom poglavlju svog života, Jelena je u društvu zajedničkih prijatelja upoznala Saida, a svojevremeno je ispričala da utisak na njega nije ostavila lepotom već nakon što su počeli da razgovaraju.

 


Pri prvom susretu uopšte nije obraćao pažnju na mene. Tada sam imala samo četrdeset osam kilograma i, samim tim, delovala ispijeno. Njemu se kao i svakom Arapinu dopadaju "rasne" žene, sa izraženim oblinama. Zaintrigirala sam ga tek kad smo počeli da komuniciramo — ispričala je Jelena u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

 

Dok su još bili samo u vezi, manekenka je ispričala da nema problema sa Saidovom porodicom zbog svog srpskog i evropskog porekla, odnosno zbog hrišćanske vere, kao i da šeik nije konzervativan koliko nekima deluje, pa su započeli zajednički život čim su se zaljubili.


Said je iz mešovitog braka. Onog dana kad je njegov otac oženio Engleskinju, prekršio je pravila, ali to je mnogo godina kasnije znatno pojednostavilo našu situciju. Njegova porodica me je odlično prihvatila. Prema meni se ophode kao da sam jedna od njih, ne praveći razliku između moje i njegove vere. Iako kod Arapa nije uobičajeno da mladić i devojka žive zajedno, Said i ja nismo oklevali da to učinimo. Zajednički život smo započeli posle samo dve nedelje zabavljanja — ispričala je Jelena.

 


Par ima ćerke Asju i sinove Hilala, Hamdana i Rašida, a manekenka je jednom prilikom istakla da se u njenom domu poštuju i hrišćanski praznici.


Uvek svečano, kao i slava i Božić ili bilo koji islamski praznik. U našoj kući se sve slavi i poštuje po običajima koji nalažu. Farbaju se jaja, sprema se domaća srpska hrana, deca se kucaju jajima. Celu tradiciju iz Srbije smo preneli ovde — ispričala je nekadašnja misica svojevremeno.

 

Kako je ona otkrila, na njihovom venčanju, kom je prisustvovalo oko 300 zvanica iz celog sveta, sve je bilo u znaku broja četiri.

 

Venčali smo se 4. aprila, u četiri posle podne. Zabavljali smo se četiri godine, Saidov broj dresa kad igra polo je 4, a želimo četvoro dece — otkrila je Jelena.

 

 

Poštovani su tada i srpski i arapski običaji, ali najzanimljivija je bila "prodaja mlade" u režiji Jeleninog brata.

 

Dobio je veliki aplauz kad se obratio prisutnima: „Samo da znate, dragi gosti, pre nego što počnem da prodajem mladu, moja sestra za mene nema cenu. Ali, ajde, krenimo sa milion dolara.“ Said je na to opsovao na tečnom srpskom. U međuvremenu, moj suprug je zvao moju majku Vasiljku da mu pomogne, a ona mu je doviknula: „Možeš i za džabe da je dobiješ, samo je već jednom vodi!“ Peđa je sutradan ujutro došao da vrati Saidu pare jer je mislio da se moj suprug šalio kad mu je stavio svežanj novčanica u džep. Samo on i Said znaju za koliko novca me se familija Jakovljević napokon rešila — rekla je Jelena

 

 

makonda-tracker