obeležio je njen život

Čim je dobio prvu ulogu, RASTALI SU SE: Zaboravljenu prvu ženu Džonija Depa i 40 godina kasnije zovu njegovim prezimenom

0

Bila je njegova prva ljubav, a razveli su se čim je kročio na holivudsku scenu. Ipak, decenijama kasnije, ona o njemu priča samo najlepše, a mnogi je nazivaju gospođom Dep

foto: Courtesy Everett Collection/ Everett/ Profimedia
foto: Courtesy Everett Collection/ Everett/ Profimedia

Prva velika ljubav Džonija Depa dogodila se još dok je bio tinejdžer, ali to ne znači da je u pitanju bila neozbiljna veza — devojka koja je osvojila njegovo srce postala je i njegova prva supruga.


Lori En Alison i Džoni Dep upoznali su se dok je on još bio tinejdžer, ljubav je planula iako je ona pet godina starija od glumca. Spojila ih je muzika: Lori En je sestra basiste u bendu u kom je Dep svirao tih dana, kada je čak napustio školovanje u nadi da će izgraditi muzičku karijeru.

 

Viđali su se svakodnevno i vrlo brzo se ludo zaljubili, a kada je Džoni napunio 20 godina rešili su da svoju ljubav krunišu brakom. U decembru 1983. godine venčali su se u Južnoj Floridi, a potom se preselili u Los Anđeles, i dalje sanjajući da će jednog dana živeti od muzike.

Ubrzo su se Depu otvorile nove prilike, pa je već sledeće godine zaigrao u "Stravi u Ulici brestova" i stigle su sve brojnije ponude i pažnja javnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Party Lou (@parrtylou)

 

Nije poznato zbog čega je tačno došlo do kraha braka, tek zna se da su se Džoni Dep i Lori En Alison razveli 1985. godine. Kako su tada pisali mediji, par je imao nepomirljive razlike, koje su se odrazile na njihov odnos.

Kao ni Dep, ni Lori nije uspela da izgradi karijeru u svetu muzike, ali je postala vrlo cenjena šminkerka.

 

Nakon što je zbog zdravstvenih problema ostala bez sluha u levom uhu, njena prijateljica i poznata glumica Kristina Eplgejt pomogla joj je da pronađe posao na televiziji.


U narednim decenijama radila je na nekim od najpoznatijih TV projekata u Holivudu i rado učestvovala u humanitarnim akcijama, a mnogi je i danas znaju kao Lori Dep.

Godinama kasnije, u jednom intervjuu se osvrnula na svoju prošlost s Depom i prokomentarisala njegovu ulogu kapetana Džeka Speroua u serijalu "Pirati s Kariba".


Pa, svi znamo da je on talentovan glumac i da može da odigra pirata kao od šale — rekla je tada Lori En. — Ali on je, takođe, ekstremno nadaren gitarista i počeo je u lokalnom klubu u Južnoj Floridi.

Nakon što je njegova bivša supruga Amber Herd pre nekoliko godina optužila Džonija Depa za nasilje, oglasile su se njegove bivše devojke Vinona Rajder i Vanesa Paradi, koje su stale u njegovu odbranu, ali je pomalo nezapaženo prošla izjava njegove prve supruge Lori En. Ona je tada istakla da je Dep "osoba mekog srca" i dodala da nije nasilan čovek.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Depp Lovers (@depplovers_)


Alisonova je danas vlasnica kozmetičke kuće Serendeppity Lip Glosses, koju je osnovala 2015. godine, a poznata je i kao velika ljubiteljka pasa. Tokom 2016. godine sa sestrom Suzen Alison objavila je knjigu portreta slavnih ličnosti s kućnim ljubimcima, nazvanu Gimme Shelter. Njeno bogatstvo danas se procenjuje na osam miliona, ali o životu prve žene Džonija Depa ne zna se mnogo jer preferira da ostane daleko od očiju javnosti.

 

 

makonda-tracker