icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

novi detalji

Na početku budu ŠARMANTNI, a onda... Klinički psiholog na suđenju tvrdi da Amber Herd ima DVA poremećaja ličnosti

Podeli:

Tim Džonija Depa izveo je pred porodu kliničku psihološkinju, koja je iznela šokantnu tvrdnju o njegovoj bivšoj supruzi i drugoj strani u sporu Amber Herd

foto: EPA-EFE/BRENDAN SMIALOWSKI / POOL
foto: EPA-EFE/BRENDAN SMIALOWSKI / POOL

Na proleće 2016. godine, glumica Amber Herd optužila je supruga Džonija Depa za fizičko nasilje i objavila fotografije modrica za koje je tvrdila da su posledica stravičnog napada koji je doživela. Usledio je razvod, godine sudske borbe, isplivavanja šokantnih snimaka, međusobne optužbe, a ovih dana par je ponovo u sudnici.


Dep je, naime, tužio bivšu suprugu zbog njenog teksta objavljenog 2018. godine u listu The Washington Post, jer on tvrdi da, iako ga nije imenovala, jasno implicira da govori o njemu.

 

Dep zahteva naknadu od 50 miliona dolara, a advokatski tim Amber Herd odbacuje sve optužbe i podneo je protivtužbu zbog nazivanja glumcie lažljivicom i traži 100 miliona.


Na suđenju smo do sad čuli mnogo audio i video snimaka koji svedoče o disfunkcionalnom odnosu nekadašnjeg bračnog para, pretnjama, nasilju, psihičkom i fizičkom zlostavljanju, a Džoni Dep, koji tvrdi da je on, a ne Amber Herd, bio žrtva sada ima novi adut.

 

1 / 8 Foto: EPA-EFE/BRENDAN SMIALOWSKI / POOL


Naime, advokatski tim popularnog glumca izveo je pred porotu kliničku psihološkinju dr Šenon Kari, koja je veštačila psihičko stanje Amber Herd. Njen zaključak je da bi glumica mogla da ima dva poremećaja ličnosti i da je preuveličala simptome posttraumatskog stresnog poremećaja, koji kaže da ima posle braka s Depom.


Dr Kari tvrdi da Herdova ima osobine u skladu s graničnim poremećajem ličnosti i s histrioničnim poremećajem ličnosti, koji su primećeni kod ljudi s obrascima emocionalne nestabilnosti i ponašanja koje traži pažnju.

 

Amber Herd, Džoni Dep
foto: EPA-EFE/BRENDAN SMIALOWSKI / POOL

Ona je svedočila da su Depovi advokati kontaktirali s njom početkom prošle godine kako bi identifikovala ponašanje u vezi bivšeg para koje bi moglo da bude u skladu s nasiljem između emotivnih partnera. Međutim, nekoliko meseci kasnije njena uloga se promenila — zahtevano je da uradi psihološku procenu Amber Herd.

 

Rezultat evaluacije gospođice Herd podržava sve dijagnoze: granični poremećaj ličnosti i histrionični poremećaj ličnosti — rekla je dr Kari.


Granični poremećaj ličnosti poznat je kao poremećaj emocionalne disregulacije i utiče na sposobnost osobe da upravlja svojim emocijama i ponašanjem, zbog čega se negativno održava na njene odnose s drugima. Histriotični poremećaj ličnosti takođe spada pod okrilje ovog stanja i karakteriše se traženjem pažnje i egocentrizmom.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL


Ova stanja dovode do toga da neko na početku veze ili prijateljskog odnosa bude šarmantan, da veza bude intenzivna i bliska, ali vrlo lako pređe "na tamnu stranu". Takvi ljudi, objasnila je, lako menjaju vrednosti i interesovanja i imaju probleme s identitetom.


Ona je istakla i da je Amber Herd preuveličala simptome posttraumatskog stresnog poremećaja, za koji kaže da ima zbog nasilja u braku sa Džonijem Depom.

 

 

Inicijalizacija u toku...