ostao je samo bol

Voleli su se bezgranično ― i preko noći izgubili SVE: Ovo su najtragičnije ljubavne priče poznatih parova

0

Oni imaju sve: uspeh u karijeri, slavu, novac, a uspeli su i da pronađu srodnu dušu. Ipak, kako je savršenstvo nedostižno u životu, nešto su morali da izgube. Sudbina je htela da to bude ono najvažnije ― ljubav.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gubitak supružnika i životnih partnera jedan je od najvećih udaraca s kojima čovek može da se suoči. Brojna istraživanja pokazala su da žalost nakon smrti voljene osobe nije samo stvar emocionalnog stanja i mentalnog zdravlja, već da je ona pretnja i fizičkom zdravlju. Štaviše, studija objavljena pre nekoliko godina u naučnom listu JAMA Internal Medicine pokazala je da su ljudi skloniji srčanim udarima u roku od 30 dana nakon smrti supružnika!


U ovoj teškoj situaciji prerano su se našlle i mnoge poznate ličnosti, koje su iznenada ostale bez svojih partnera, a ovo su samo neki od njih.

 

  • Pirs Brosnan i Kasandra Haris

 

foto: Profimedia

Džejms Bond i bivša "Bondova devojka" zaljubili su se jedno u drugo i van velikog platna i venčali se 1980. Brosnan je usvojio dvoje Kasandrine dece i vaspitavao ih kao svoju, a potom su dobili i zajedničko dete.

 

Međutim, 11 godina nakon venčanja, Kasandra je preminula nakon borbe s rakom jajnika. Tu se nesreća za glumca nije završila: dok je snimao film "Novembarski čovek" u Beogradu 2013. godine, preminula je i njihova ćerka Šarlot.

 

  • Džon Lenon i Joko Ono

 

foto: Profimedia

Iako je veza najpopularnijeg "Bitlsa" i čuvene umetnice izazivala mnogo kontroverzi, jedno je sigurno ― ona je bila čvrsta i puna strasti. Ipak, ovaj srećan brak okončan je na najstrašniji mogući način: Mark Čepmen, obožavalac opsednut Lenonom, pucao je u njega ispred njihovog stana u Njujorku 1980. godine.

 

Decenijama kasnije, Joko Ono i dalje se trudi da ljubitelji dobre muzike pamte čoveka njenog života...

 

  • Mik Džeger i Loren Skot

 

foto: Profimedia

Iako su delovali kao veoma neobičan par, roker i dizajnerka bili su nerazdvojni i očito opsednuti jedno drugim. Frontmen Roling stonsa nazivao je Skotovu svojom "ljubavnicom i najboljim prijateljem", a mnogi su svedočili da je bilo magično posmatrati njihove plesove.

 

Međutim, čarolija je okončana kada je 2014. Loren pronađena mrtva ― oduzela je sebi život obesivši se jer nije mogla da se nosi s poslovnim krahom koji je doživela.

 

  • Britani Marfi i Sajmon Mondžek

 

foto: Profimedia

Nakon nekoliko turbulentnih veza, glumica je u tajnosti stala na ludi kamen s Mondžekom. Samo tri godine kasnije, ona je preminula pod misterioznim okolnostima, a pet meseci kasnije i on je skončao na isti način! Istragom je utvrđeno da je Britani umrla zbog posledica zapaljenja pluća, anemije i korišćenja različitih lekova, dok je njen suprug navodno imao probleme sa srcem.

 

Njihove porodice i dalje postavljaju pitanja o tome šta je dovelo do njihovih smrti, a Britanin otac sumnja da su otrovani.

 

 

  • Lijam Nison i Nataša Ričardson

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Par koji se venčao 1994. godine često ste mogli da vidite zagrljen u javnosti. Glumci nisu skidali ni pogled ni ruke jedno s drugog i često su javno govorili o svojoj sreći jer su uspeli da se pronađu.

 

Sve se, međutim, okončalo 2009. godine, kada je Ričardsonova tokom skijanja doživela nesreću. Budući da je povreda delovala bezazleno, glumica je odbila medicinsku pomoć. Ispostavilo se da je bilo sasvim suprotno i Nataša je završila u bolničkom krevetu, i to u vegetativnom stanju.

 

S obzirom na to da je par već sklopio dogovor da ukoliko se to ikada dogodi isključe aparate, Nison je morao da donese tužnu odluku i okonča život svoje supruge. I godinama kasnije, Lijam priznaje da ima dana kada ulazi u njihov porodični dom i očekuje da čuje Natašin glas...

 

 

makonda-tracker