ljubav za ceo život

NI GEJ AFERE NI GUBITAK DETETA NISU IH UNIŠTILI: Ljubavna bajka Džona Travolte i Keli Preston trajala je 30 godina

0

Pre tačno godinu dana preminula je jedna od najlepših žena Holivuda i, ako pitate Džona Travoltu, ljubav njegovog života.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Holivudski glumac Džon Travolta i osam godina mlađa Keli Preston upoznali su se 1987. godine, na snimanju komedije The Experts, dok je ona bila u braku s glumcem Kevinom Gejdžom. Iako je Travolta decenijama pričao da su se dvoje zaljubili na prvi pogled, kada je voditelj Endi Koen u svojoj čuvenoj emisiji Watch What Happens Live upitao Keli za to, odgovorila je: "Recimo".


Pa, nisam bila tako srećno udata, recimo to tako. Bila sam s pogrešnom osobom — istakla je ona.

 

 

Prestonova se za Gejdža udala 1985. godine, ali već dve godine kasnije rastali su se, iako još uvek ne zvanično. Ona je ubrzo započela zajednički život sa Džordžom Klunijem, s kojim se rastala 1989, a potom je bila verenica Čarlija Šina.

 

foto: Profimedia

Ni to, međutim, nije potrajalo (iako je Keli demantovala da je to razlog, šuškalo se da je do rastanka došlo kada ju je slučajno upucao u ruku), a 1990. godine, čim je čuo da je slobodna, Džon Travolta je dao sve od sebe da osvoji srce lepe Keli Preston. To mu je pošlo za rukom, a u novogodišnjoj noći, glumac se u jednom luksuznom restoranu u Švajcarskoj iznenada spustio na jedno koleno i zaprostio je držeći skupoceni dijamantski prsten. Navodno, Prestonova je bila toliko iznenađena da je vrisnula!

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Venčanje se dogodilo u septembru 1991, kada je Keli bila u trećem mesecu trudnoće, a za romantiku su ponovo birali Evropu, pa su se tako na večnu ljubav zavetovali u Francuskoj. Venčao ih je sajentološki sveštenik, budući da su oboje bili pripadnici ove Crkve, a ovako sklopljen brak nije smatran validnim, pa su obavili i građansko venčanje na Floridi nekoliko dana kasnije.

 

Tokom dugog i srećnog braka dobili su troje dece: Džeta, Elu i Bendžamina, a najstarije dete su izgubili 2009. godine tokom porodičnog odmora na Bahamima. Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su okrivljavali "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio. Navodno je pri jednom napadu pao i povredio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice Džetu je mogla samo da se konstatuje smrt.

 

To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživeti to — priznao je kasnije glumac.

 

Tek nakon njegove smrti otkriveno je da je bio autističan, što su glumci potom i potvrdili, a zajednica roditelja dece s autizmom često ih je kritikovala zbog skrivanja ovog podatka.

 

 

Par je zajedno prebrodio ovaj veoma težak period, a pre tri godine dali su zajednički intervju u kojem su se osvrnuli na to kako je njihova ljubav opstala sve ove godine.


Stalo nam je oboma do ovog drugog i štitimo jedno drugo, "ažuriramo" našu vezu — rekao je Travolta za Closer Weekly.


— Nastavite da pazite, nastavite da rastete i da se menjate. Nastavite da radite stvari sami, samo vas dvoje — posavetovala je glumica čitaoce ovog lista.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta) on


Keli se, inače, godinama suočavala s neprijatnim komentarima da ju je Travolta više puta prevario s maserima, kao i da je homoseksualac koji ju je koristio kao paravan. Nemali broj mladića optuživao ga je za seksualno uznemiravanje, a čak su je i pojedine poznate ličnosti o tome pričale kao o javnoj tajni. Čuvena Keri Fišer svojevremeno je izjavila da "svi znaju da je Džon Travolta gej".

 

U septembru pretprošle godine, Džon Travolta i Keli Preston proslavili su 28. godišnjicu braka, a oboje su jedno drugom na Instagramu uputili simpatične čestitke. Kelina poruka je glasila:


Mom najdražem Džoniju, najboljem čoveku kojeg poznajem. Dao si mi nadu koju sam izgubila, voleo si me strpljivo i bezuslovno... Zasmejao si me jače nego bilo koje ljudsko biće... Podelili smo najlepše uspone i, ponekad, padove. Ti si tata iz snova i činiš život tako zabavnim. S tobom znam da ću uvek biti okej, šta god da se desi. Voleću te zauvek i potpuno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelly Preston (@therealkellypreston) on

 

Američki mediji javili su pre godinu dana da je, nakon dve godine lečenja od raka dojke u tajnosti, glumica Keli Preston preminula, a ovu tragičnu vest potvrdio je njen životni saputnik i čovek njenog života.


Teška srca vas obaveštavam da je moja prelepa supruga izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz našu ljubav i podršku. Porodica će zauvek biti zahvalna njenim divnim lekarima, kao i prijateljima koji su bili uz nju. Zauvek ćemo pamtiti Kelin život pun ljubavi — poručio je Travolta.

 

 

makonda-tracker