Da li biste joj vi odoleli?

KAKO ZAVESTI NAJLEPŠEG MUŠKARCA NA SVETU? UZ SMEH! Čuvena glumica osvojila srce Klarka Gejbla na neodoljiv način

0

Želela je da privuče njegovu pažnju i definitivno je u tome uspela!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Davne 1936, na Dan zaljubljenih, legendarni glumac Klark Gejbl stigao je u studio na snimanje svog novog filma u San Francisku i video da je njegovo mesto na parkingu zauzeto. Na mestu namenjenom njegovom automobilu stajao je stari, gotovo raspadnut Ford Model T, a po njemu su iscrtana velika crvena srca. Na volanu je stajala poruka — You're driving me crazy! (eng. Izluđuješ me!).


Gejbl je odmah znao da ovo iznenađenje nije mogao da mu priredi niko osim Kerol Lombard, nekrunisana kraljica šala i smicalica u svetu slavnih tog doba. Njih dvoje su, naime, već nekoliko sedmica flertovali, a poslednji put su se videli nedelju dana ranije, na žurki Džona Vitnija, kojeg istorija pamti kao američkog ambasadora u Velikoj Britaniji.

 

 

S obzirom na to da nisu imali dogovor da se vide na Dan zaljubljenih, oduševljeni Klark Gejbl telefonirao je Kerol i predložio joj da te večeri izađu u kafe "Trokadero". Zamislite samo njeno iznenađenje kada je glumac došao po nju u istom onom starom automobilu koji mu je ostavila na parkingu! U svom stilu, ništa nije komentarisala, a par se ostatak večeri vozio brzinom od oko 16 kilometara na čas.

 

1 / 9 Foto: Masheter Movie Archive / Alamy / Alamy / Profimedia


Ostalo je istorija — Klark Gejbl i Kerol Lombard ubrzo su bili nerazdvojni, a svega nekoliko dana nakon što je Gejblova supruga Rea Langam, od koje je već dugo pre toga bio rastavljen, pristala da mu da razvod, venčali su se u Arizoni. Živeli su idiličnim seoskim životom, čuvali domaće životinje, išli u lov i maštali o porodici. Ipak, nisu mogli da se ostvare kao roditelji, što su saznali nakon dva spontana pobačaja i posete velikom broju specijalista.


To nije narušilo njihov srećan život pun ljubavi i sklada, ali on, nažalost, nije potrajao. U januaru 1942. godine, Kerol je stradala u avionskoj nesreći. Gejbl je, pisalo se, bio toliko skrhan da je često sedeo potpuno slomljen i pio u lasvegaskom baru Pioneer Saloon, u kojem se i danas može videti rupa u drvenom šanku na mestu na kojem jednom prilikom rastojen ugasio cigaru.
 

 

makonda-tracker