OBOŽAVALA GA JE

GOVORILI SU DA NIJE DOSTOJAN PRINCEZE: Omiljeni cvet ledi Dajane krije DIVNU simboliku i TAJNU vezu (FOTO)

0

U britanskoj kraljevskoj porodici ovaj cvet ima poseban status, a Hari obožava da na baš ovaj način odaje počast pokojnoj majci.

foto: profimedia
foto: profimedia

Kada su se venčavali Megan Markl i princ Hari, jednim veoma dirljivim gestom odali su počast princezi Dajani. Naime, na to je upućivao bidermajer koji je Megan nosila do oltara, a u njemu je bio đurđevak, jasmin, ali i cvet koji je Dajana najviše volela ― nezaboravak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms.MeghanMarkle_forever (@ms.meghanmarkle_forever) on

 

Kako pišu strani mediji, neobično je da baš nezaboravak bude omiljeni cvet jedne princeze. Niti je posebno cenjen, niti redak, ali je zato izdržljiv i otporan, te se koristi obično da popuni prostor vrta među raskošnijim cvećem.

 

Ipak, u britanskoj kraljevskoj porodici ovaj cvet ima poseban status, a Hari obožava da na baš ovaj način odaje počast pokojnoj majci. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sally Cox (@kreatable) on

 

Na godišnjicu Dajanine smrti, Hari i Megan su pomagali decu da zasade cveće, među kojima je bio i nezaboravak. Nije to slučajno njen omiljeni cvet. Naime, Dajana je njime ostala očarana kada joj ga je poklonio njen mlađi brat Erl Spenser. Kraljevski vrtlar Šon Harkin stranim medijima ispričao je kako je to bila jedna od trajnih uspomena za princezu Dajanu kojoj je buket nezaboravaka poklonio brat kada je imao samo šest godina.

 

Njeno grobno mesto na imanju u Northemptonširu je ukrašeno nezaboravkom i ružama. Smatra se da ovaj cvet simbolizuje vezu Dajane i njenog brata Erla.

Cveće za Meganin bidermajer odabrao je Hari, a naposletku je položen na grob Nepoznatog vojnika u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

 

 

makonda-tracker