jasna i odlučna

Oseća se kao favoritkinja za POBEDU i to joj prija: Zorja Pajić za Glossy otkrila šta sprema za Pesmu za Evroviziju

0

U neizvesnosti smo da saznamo koga će Srbija izabrati za svog predstavnika na predstojećoj Evroviziji koja će se odžati u maju u Torinu i Italiji, a dok čekamo trenutak proglašenja pobednika dobili smo priliku da razgovaramo sa jednom od učenica ovogodišnje nacionalne selekcije numera...

foto: Vukašin Grozdanić
foto: Vukašin Grozdanić

Pevačica Zorja Pajić koja se domaćoj publici predstavila u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda" i tada postala jedna od omiljenih učesnica pomenute emisije. Ona je sada odličila da se na festivalu Pesma za Evroviziju 2022. godine pokušati da odnese pobedu i predstavi Srbiju na jednom od najvećih muzičkih takmičenja na ovim prostorima, na Evroviziji u Torinu

 

Sada je za Glossy otkrila koja su joj očekivanja od takmičenja, čemu se nada i kako će se ona izdvojiti u odnosu na ostale izvođače:

 

Numera sa kojom ćeš se ti predstaviti nosi naziv Zorja koje je i tvoje umetničko ime. Zašto je izbor "pao" na ovo ime pesme?

 

— Ime pesme nismo imali do samog momenta kada je trebalo poslati prijavu. Zorja predstavlja put pronalaženja samog sebe i pobede nad samim sobom te je idealno bilo da moja priča nosi to ime.

 

Evrovizijska publika uvek očekuje poruku od izvođača koji će, svojim tekstom, muzikom i performansom da pošalje. Kakvu priču tvoja numera nosi?

 

 

— Poruka ovog projekta je definitivno vera u sebe i građenje samopouzdanja iznutra. Ne odustaj od sebe i bori se, mislim da je najjednostavnije tako reći.

 

Ono što je interesantno u pesmi Zorja jesu etno deonicie koje svima ostanu upečatljive pri prvom slušanju. Zašto si taj stil pevanja uvrstila u tvojoj numeri?

 

Zato što je tradicionalno pevanje deo mene i mog odnosa sa muzikom, ima nešto božansko u tome što dirne svakog slušaoca.

 

Verujemo da si preslušala pesme ostalih izvođača sa kojima ćes se takmičiti na Pesmi za Evroviziju. U odnosu na njihove numere, šta misliš da će tebe izdvojiti?

 

— Mislim da će upravo ta neka lična priča izaći na površinu i ukazati na poruku koju želim da podelim. Već publika shvata o čemu se tu radi i oseća emociju koju sam želela da prenesem. To je za mene najveća pobeda!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zorja Pajić (@zorja__)

 

Od izvođača se očekuje da na sceni imaju jasne koncepte koji će u najboljem svetlu predstaviti njih, a i muziku. Ukoliko ne možeš da nam otkriješ kako će tvoj nastup izgledati, da li nam možeš otkriti bar jedan detalj koji će biti efektan tokom tvog nastupa?

 

— Grupa Lucha biće sa mnom na sceni i sigurna sam da će publika zapamtiti naš nastup!

 

Kako se na društvenim mrežama komentariše, ti si se izdvojila kao jedna od takmičarki koja ima velike šanse da pobedi na Pesmi za Evroviziju 2022. godine. Osećaš li se kao favoritkinja?

 

—​​​​​​​ Da, biću iskrena, a i prija mi to. Srećna sam što se pesma iznova preslušava.

 

Ako se plasiraš na Evrovoziju, na koji način misliš da ćeš se izdvojiti u odnosu na takmičare iz drugih zemalja?

 

1 / 7 Foto: Emilija Jovanović

 

—​​​​​​​ Po autentičnosti našeg tradicionalnog zvuka a i kako mogu da primetim po komentarima ljudi definitivno po mojoj boji glasa.

 

 

makonda-tracker