Životna priča

Misteriozni vitez mračne prošlosti: Entoni Hopkins - čovek koji je padao, ustajao i vinuo se u zvezde (FOTO)

0
Čuveni glumac koji je postigao gotovo sve što se može u dramskoj umetnosti, od maestralnih tumačenja šekspirovih likova do holivudske besmrtnosti i bogatstva, imao je neslavnu mladost u kojoj su ga alkoholizam, razvodi i nekontrolisani temperament doveli do same ivice propasti.

 

foto: Profimedia

 

U ozbiljnom svetu nijedan uspeh ne ostavlja se tek tako, pa se i ulozi Hanibala Lektora dogodila serijska proizvodnja. Nastavci Hanibal i Crveni zmaj, iako nisu dostigli slavu prvog nastavka, napunili su bioskope i zaradili velike pare, a publika je dobila ono što je želela: Hanibala.


Godine 2002, kad je premijerno prikazan Crveni zmaj, Entoni Hopkins se nakon 29 godina razveo od svoje druge supruge. Priznao je tada da, ma koliko se trudio da bude dobar čovek, ne ume da bude dobar muž. Godinu dana kasnije ponovo se oženio, ovoga puta dvadesetak godina mlađom vlasnicom trgovine antikvitetima kolumbijskog porekla Stelom Arojave.

 

foto: Profimedia

 

Pomoć u trošenju


Hopkinsova treća supruga Stela učinila je velikog glumca smirenom, zadovoljnom i harmoničnom osobom. Iako je Entoni na nju doslovce naleteo u antikvarnici, ona se danas potpisuje kao glumica i filmski producent.


- Moja supruga je divna žena koja voli da troši novac. Dok sedim ovde i pričam sa vama, ona negde troši moje pare. Ipak, veoma je dobra za mene pošto me usporava – priznao je glumac jednom prilikom.


Slava i bogatstvo, kojima se i dan-danas čudi, omogućili su mu da svoj usamljenički karakter pretvori u legitiman stil života, ali i da više vremena i pažnje posveti drugim sferama umetnosti koje su ga privlačile u detinjstvu, a to su slikarstvo i muzika.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker