Životna priča

Misteriozni vitez mračne prošlosti: Entoni Hopkins - čovek koji je padao, ustajao i vinuo se u zvezde (FOTO)

0
Čuveni glumac koji je postigao gotovo sve što se može u dramskoj umetnosti, od maestralnih tumačenja šekspirovih likova do holivudske besmrtnosti i bogatstva, imao je neslavnu mladost u kojoj su ga alkoholizam, razvodi i nekontrolisani temperament doveli do same ivice propasti.

 

 

foto: Profimedia

 

Ebgejl Hopkins danas je zvanično pevačica, tekstopisac, glumica i rediteljka. Ipak, najveću slavu donelo joj je to što je ćerka ser Entonija Hopkinsa. Igrala je u tri filma uz svog oca, i to uglavnom male uloge, pod pseudonimom Ebigejl Harison. Njena muzička karijera nešto je bogatija. Prvi album izdala je 2003. godine, a snimila je ukupno četiri.

 

foto: Profimedia


Posle nekoliko televizijskih ostvarenja, Hopkins je dobio ulogu u filmu Zima jednog lava, uz tadašnju legendu Ketrin Hepbern.


- Ona je već bila stara kuka, osećao sam veliko poštovanje prema njoj. Bila je otvorena s ljudima, a očekivala je od njih da znaju tekst, dođu na vreme i budu trezni. Gospode bože, mrzim vas pijane glumce, govorila mi je, ne znam šta je s vama, ubijate se – pričao je kasnije Entoni.


Entoni Hopkins: Zašto sam otišao iz Londona


Njene reči nisu dopirale do mladog glumca, ali drugi savet koji je od nje dobio oberučke je prihvatio.


- Nemoj toliko da siliš. Ti ne moraš da glumiš. Imaš to dobro lice, dobru glavu, ramena. Pogledaj Spensera Trejsija, on nikad nije glumio. Ne obraćaj pažnju na mene jer ja neprekidno glumim. Samo izgovaraj svoj tekst.


Poslušao je i to ga je izdvojilo iz mase glumaca i samo neku godinu kasnije vinulo među zvezde.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker