užasno

Nalazio ga je bez svesti više puta — i nastavio sa strašnom zaverom: Metju Peri je bezuslovno verovao asistentu iz pakla

0

Nekoliko meseci nakon smrti Metjua Perija, otkrivena je strašna zavera koja je doprinela njegovoj smrti.

Metju Peri bio je meta zavere da mu se izmami što više novca zbog njegove zavisnosti
Metju Peri bio je meta zavere da mu se izmami što više novca zbog njegove zavisnostifoto: EPA / ARMANDO ARORIZO

Pet osoba optuženo je zbog povezanosti sa smrću zvezde serije "Prijatelji" Metjua Perija zbog unosa ketamina.

 

Američki tužilac Martin Estrada kaže da su istražitelji sproveli opsežnu istragu nakon smrti Metjua Perija u oktobru 2023. godine i da je ona otkrila "široku mrežu odgovornu za distribuciju velikih količina ketamina Periju i drugima".

 

Glavna optužena u ovom slučaju je Džasvin Sanga (41),  tzv.  "Ketaminska kraljica" i dr Salvador Plasensija (42), a ostali su dr Mark Čavez (54), Erik Fleming (54) i glumčev asistent Kenet Ivamasa (59).

 

Kenet Ivamasa priznao je sada da je zvezde "Prijatelja" našao bez svesti više puta u nedeljama koje su prethodile njegovoj smrti.

 

Ivamasa je dao fatalnu injekciju ketamina koja je Perija ubila u oktobru 2023. godine i nedavno se izjasnio krivim, pošto je bio deo zavere za distribuciju ketamina glumcu, što je uzrokovalo i njegovu smrt.

 

 

U dokumentima u čiji je posed došao Page Six, Ivamasa je otkrio da je davao "značajne količine ketamina" putem injekcija Periju, otprilike 6-8 doza tokom dana. 

 

U oktobru ga je našao barem dva puta bez svesti, navodi se. Na dan njegove smrti, Ivamasa je dao injekciju glumcu oko 8.30 izjutra, pa onda ponovo u 12.45 iza podneva. 

 

Ipak, 40 minuta kasnije, Peri je, navodno, tražio od Ivamase da mu pripremi džakuzi i da mu "veliku injekciju", misleći na drugu dozu ketamina, a ispostavilo se da će mu to biti poslednje reči.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

 

Nakon što mu je dao treću dozu ketamina tog dana, Ivamasa je izašao napolje da obavi još nekoliko poslova, pa je po povratku našao glumca licem nadole u kadi, par sati kasnije.

 

Metju Peri je, podsetimo, koristio legalno ketamin kako bi ublažio depresiju, ali u septembru 2023. godine krenuo je da zloupotrebljava ketamin. 

 

Organizovana mreža, u kojoj je bio i Perijev lični asistent, učestvovala je u iskorišćavanju glumčevog stanja
Organizovana mreža, u kojoj je bio i Perijev lični asistent, učestvovala je u iskorišćavanju glumčevog stanjafoto: COLUMBIA TRI STAR / Entertainment Pictures / Profimedia

Doktor Plasensija je navodno sarađivao sa doktorom Čavezom kako bi nabavio ketamin i sa Ivamasom na distribuciji. Tokom dva meseca, oni su prodali Metjuu Periju ketamin u vrednosti od 55.000 dolara, navodi se.


Plasensija je ovo video kao priliku da profitira od gospodina Perija – navedeno je, a navodno je doktor u tekstualnoj poruci napisao "Pitam se koliko će ovaj moron da plati", kao i da je želeo da on bude taj kome će se glumac uvek obraćati za drogu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Porodica i prijatelji Dejana Tiaga Stankovića u suzama nakon komemoracije

 

makonda-tracker