tužna sudbina

Otkriven tačan uzrok smrti Šinejd O'Konor posle čak godinu dana

0

Šinejd O'Konor preminula je pre više od godinu dana, a toliko vremena je trebalo da se javnost izvesti o tačnom uzroku smrti.

Šinejd O'Konor
Šinejd O'Konorfoto: EPA/INGA KUNDZINA

Godinu dana nakon što je preminula, otkriven je tačan uzrok smrti muzičke dive Šinejd O'Konor.

 

Pevačica je preminula u Londonu, a prema nekolicini izveštaja, sertifikat o njenoj smrti, koji je potpisao i njen bivši suprug Džon Rejnolds u Londonu, pokazao je da njena smrt usledila kao posledica hronične opstruktivne bolesti pluća i astme.

 

Vlasnica hita Nothing comapres 2 U takođe je patila od infekcije respirarnog trakta, što je doprinelo njenoj smrti, navodi se.

 

U januaru su izvestili da je O'Konor umrla prirodnom smrću, te da je njena smrt "istražena". Irska pevačica je preminula 26. jula 2023. godine, u 56. godini.

 

Njena porodica je izdala saopštenje u kom moli za poštovanje privatnosti u tom teškom trenutku.

 

Šinejd O'Konor preminula je nakon što je podelila velike planove za nastavak svoje karijere
Šinejd O'Konor preminula je nakon što je podelila velike planove za nastavak svoje karijerefoto: PAUL FAITH / AFP / Profimedia

Prema pisanju medija, pevačica je poslednje dane provela u penthausu u Londonu, u kom je plaćala kiriju u visini 3.000 funti. Ona je nešto pre smrti podelila na Instagramu snimak u kom je pokazala enterijer stana i poručila da radi na novom albumu i planira svetsku karijeru.

 

Težak život Šinejd O'Konor

 

Zbog teškog odrastanja i zlostavljanja koje je doživela, ceo život se borila s mentalnim zdravljem. Sa 13 godina je pobegla od kuće da bi živela sa ocem, ali je posle dve godine zbog krađe poslata u katoličku ustanovu za prevaspitavanje poznatu kao azil "Magdalene" koju je ona opisivala kao zatvor za devojčice.

 

Šinejd O'Konor
foto: Kim Haughton / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre dve decenije ispričala je da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj, kao posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti, a potom je podvrnuta radikalnoj histerektomiji zbog endometrioze.

 

Dobila je četvoro dece, a nešto više od godinu dana pre smrti doživela je novi bol kada je umro njen sedamnaestogodišnji sin Nevim Nesta Ali Šejn O'Konor.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ADVOKAT ALEKSANDAR RADIVOJEVIĆ ZA KURIR: Nije svako lišavanje života ubistvo, obdukcija ključna za utvrđivanje uzroka smrti

 

makonda-tracker