nesrećan slučaj

Konačno otkriven UZROK SMRTI Metjua Perija: Toksikološki nalazi otkrili neverovatne podatke o stanju glumca

0

Mesec i po dana nakon smrti slavnog glumca stigli su toksikološki nalazi i rezultati obdukcije tela Metjua Perija

Metju Peri krajem 90-ih, kao Čendler BIng u 'Prijateljima'
Metju Peri krajem 90-ih, kao Čendler BIng u "Prijateljima"foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Američki glumac Metju Peri, najpoznatiji kao Čendler Bing u sitkomu "Prijatelji", preminuo je 28. oktobra, a na lice mesta je uskoro stigla hitna pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt.


Njegovo telo pronađeno je u ogromnoj hidromasažnoj kadi, a već mesec i po dana spekuliše se o uzrocima glumčeve smrti, budući da se on godinama borio protiv zavisnosti od alkohola i narkotika.


Do sad su se čekali rezultati njegove obdukcije i toksikološki nalazi.

Uzrok smrti Metjua Perija


Kako prenosi britanski Daily Mail, popularni glumac umro je od "akutnih efekata ketamina" i utapanja, pokazala je njegova obdukcija, a navodi se da je on u organizmu imao sličnu količinu ketamina kao pacijent koji je u bolnici pod opštom anestezijom.

 

Metju Peri kao Čendler Bing u seriji 'Prijatelji'
Metju Peri kao Čendler Bing u seriji "Prijatelji"foto: COLUMBIA TRI STAR / Entertainment Pictures / Profimedia

– Medicinsko odeljenje okruga Los Anđeles je utvrdilo uzrok smrti 54-godišnjeg glumca Metjua Lengforda Perija kao akutne posledice ketamina – saopštila je zvanično kancelarija losanđeleskog mrtvozornika.


– Faktori koji doprinose smrti godina Perija uključuju utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina, koji se koristi za lečenje poremaćaja upotrebe opioida – navodi se dalje u izjavi. – U pitanju je nesrećan slučaj.


Peri je, inače, primao kroz infuziju terapiju ketamina kao tretman protiv depresije, izvestio je patolog, ali je poslednji put dobio svoju dozu nedelju i po dana pre smrti. Ketamin u sistemu ostaje tri do četiri sata, što znači da ova terapija ne može da se dovede u direktnu vezu sa smrću Metjua Perija.

 

Metju Peri bio je jedna od najvećih zvezda 90-ih i početkom dvehiljaditih
Metju Peri bio je jedna od najvećih zvezda 90-ih i početkom dvehiljaditihfoto: EPA/ANDREW GOMBERT

Nivo ketamina u krvi Metjua Perija u trenutku smrti


Pri visokim nivoima ketamina pronađenim u postmortalnim uzorcima krvi, glavni smrtonosni efekti bi bile prekomerna kariovaskularna stimulacija i respiratorna depresija – zaključio je patolog Rafi Djaburijan.


Kako navode strani mediji, nivo ketamina u krvi Metjua Perija iznosio je 3.540 ng/ml u perifernoj krvi i 3.271 ng/ml u centrlanoj, dok je kod pacijenta u opštoj anesteziji u bolnici normalan nivo ketamina u krvi 1.000-6.000 ng-ml, dodao je Djaburijan.


On je istakao da je glumac verovatno u kadi završio nakon što je pao u nesvest i da je zbog koronarne arterijske bolesti došlo do pogoršanja ketaminom indukovanih miokardnih efekata na srce.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Detaljna ispovest bivšeg zavisnika heroina

 

makonda-tracker