otkriven uzrok smrti

Od čega je bolovao Žarko Laušević? Pre 3 meseca je bio hospitalizovan, o svom stanju nije pričao javno

0

Poznati glumac Žarko Laušević je bio u bolnici malo pre nego što je preminuo. 

Domaći mediji su preneli da je poznat uzrok smrti Žarka Lauševića
Domaći mediji su preneli da je poznat uzrok smrti Žarka Lauševića foto: Antonio Ahel/ATAImages

Velikan našeg glumišta, Žarko Laušević, zauvek nas je napustio danas u 64. godini, a vest o njegovoj smrti saopštila je supruga Anita.

 

- Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević - stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

 

Žarko Laušević se poslednji out pojavio u javnosti na premijeri filma Heroji Halijarda
Žarko Laušević se poslednji out pojavio u javnosti na premijeri filma Heroji Halijarda foto: ATA Antonio Ahel

Kako su mediji pisali i kako prenosi Kurir, Lauševiću je nedavno dijagnostikovan rak pluća zbog čega je pre tri meseca bio i hospitalizovan u bolnici "Bežanijska kosa".

Mediji su tada izveštavali da je pušten na kućno lečenje nakon vremena provedenog u bolnici, ali niko nije konkretnije pisao o razlogu zbog kojeg bio u bolnici. Samo se navodilo da je imao probleme sa plućima.

 

Popularni Lauš, koji ima izuzetno bogatu biografiju, se pre oko mesec dana pojavio poslednji put u javnosti na premijeri filma Heroja Halijarda i tada su svi primetili da je vidno smršao.

 

Petar Božović je poljubio ruku Žarku Lauševića na premijeri filma Heroji Halijarda
Petar Božović je poljubio ruku Žarku Lauševića na premijeri filma Heroji Halijarda foto: ATA Antonio Ahel

Reakcija Petra Božovića kad je Lauš izašao na binu mnogima je naterala suze na oči, izgledalo kao da zna da se pozdravljaju možda i poslednji put. 

 

Žarko Laušević je bio u braku sa jednim poznatim imenom u Holivudu, Anitom Laušević, sa kojom ga veže dosta komplikovana ljubavna priča, puna simbolike.  

 

Iz dva braka je imao ukupno troje dece, a jedan od njegovih nezaboravnih filmova ostaće zauvek kultno ostvarenje “Boj na Kosovu”, u kojem je igrao Miloša Oblilića.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker