kraj

Konačno doneta presuda: Emotivan kraj suđenja Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata

0

Skoro tri godine nakon što je glumac Alek Boldvin usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins na snimanju filma, stigao je epilog.

Alek Boldvin nije kriv za ubistvo iz nehata, odlučio je sud u Novom Meksiku.
Alek Boldvin nije kriv za ubistvo iz nehata, odlučio je sud u Novom Meksiku.foto: EPA-EFE/RAMSAY DE GIVE / POOL

Sud u Novom Meksikuu odbacio je u petak optužbe za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina i složio se s odbranom da su tužioci i policija skrivali dokaze o tome otkud na setu metak kojim je na snimanju filma "Rđa" (Rust) ubijena direktorka fotografije Halina Hačins 2021. godine.


Nakon presude, emotivni glumac je zagrlio svoju suprugu Hilariju Boldvin, koja je bila prisutna u sudnici, a tu je bila i njegova sestra Elizabet Kejhler, koja je, takođe, pustila suze i zagrlila glumca.


Po izlasku iz sudnice, Boldvin nije bio raspoložen za razgovor s predstavnicima medija, prenose agencije.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/RAMSAY DE GIVE / POOL


Kako je Alek Boldvin oslobođen?


Advokatski tim poznatog glumca izjavio je da je Kancelarija šerifa u Santa Feu, gde je došlo do ubistva Haline Hačins, preuzela municiju kao dokaz, ali da ona nije navedena u istražnom dosijeu niti je odbrani to otkriveno.


Uskraćivanje dokaza je bilo namerno i smišljeno – rekla je sutkinja Meri Marlou Somer, dok je državna tužiteljka Kari Morisej istakla da nije imala nameru da obmanjuje sud.

 

Alek Boldvin na suđenju
Alek Boldvin na suđenjufoto: EPA-EFE/RAMSAY DE GIVE / POOL

Naveli su i da je metak kojim je Hačinsova ubijena došao od Seta Kenija, koji je nabavljao rekvizite za snimanje filma, a on nije optužen u ovom slučaju.


Pravni tim Aleka Boldvina je tvrdio da su glumca izneverili ljudi koji su bili odgovorni za bezbednost na setu, kao i da su nadležni bili više zainteresovani za to da gone Boldvina nego da nađu pravog krivca.


Hana Gutijerez-+Rid, koja je bila zadužena za rukovanje oružjem na snimanju filma "Rđa", u martu ove godine osuđena na 18 meseci zatvorske kazne zbog ubistva iz nehata jer je greškom ostavila pravi metak u revolveru koji je potom došao u ruke Aleka Boldvina.

 

Hana Gutijerez-Rid osuđena je na kaznu zatvora
Hana Gutijerez-Rid osuđena je na kaznu zatvorafoto: POOL / Getty images / Profimedia

 

BONUS VIDEO

Poslednja objava žene koju je na setu ubio Alek Boldin slama srce

 

makonda-tracker