novi detalji

Alek Boldvin i dalje tvrdi da nije pucao: Ova žena je proglašena KRIVOM za smrt na snimanju filma "Rđa"

0

Dok se čeka suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata, prvi epilog je stigao

Suđenje Hani Gutijerez-Rid
Suđenje Hani Gutijerez-Ridfoto: Luis Sánchez Saturno / AFP / Profimedia

Hana Gutijerez-Rid, supervizorka oružja na snimanju filma "Rđa" (Rust), osuđena je za ubistvo iz nehata u pucnjavi u kojoj je na setu stradala Halina Hačins, direktorka fotografije, javlja EuroNews.


U pitanju je slučaj u kom je glumac Alek Boldvin povukao oroz pištolja, nakon čega je Halina Hačins ubijena.


Porota je osudila Hanu Gutijerez-Rid, a ona se suočila i s optužbom za "petljanje" s dokazima, koja je proistekla iz tužbe da je dala malu kesu u kojoj su se možda nalazili narkotici drugom članu filmske ekipe nakon pucnjave.

 

Hana Gutijerez-Rid na suđenju
Hana Gutijerez-Rid na suđenjufoto: POOL / Getty images / Profimedia

Tužioci su na suđenju rekli da je ona nesvesno unela bojevu municiju na filmski set, kao i da je ona tamo ostala 12 dana pre fatalne pucnjave, iako je bilo dovoljno vremena da se municija ukloni.

U završnoj reči tužilac Kari Morisi opisao je "stalne, beskrajne bezbednosne greške" na snimanju filma "Rđa" i istakao da je Hana Gutijerez-Rid bila "zapanjujuće" nemarljiva u pogledu bezbednosti.


Završavamo tamo gde smo počeli – u potrazi za pravdom za Halinu Hačins – rekao je Morisi. – Hana Gutijerez nije uspela da održi bezbednost vatrenog oružja, zbog čega je fatalna nesreća bila namerna i predvidiva.

 

Alek Boldvin na snimanju filma 'Rđa'
Alek Boldvin na snimanju filma "Rđa"foto: Instagram

Njen advokat najavio je da će uložiti žalbu na presudu, po kojoj joj preti 18 meseci zatvora i novčana kazna od 5.000 dolara, a još uvek nije određen datum izricanja presude.


Alek Boldvin je navodno tokom probe na setu uperio pištolj ka kameri i ispalio metak koji je usmrtio snimateljku Helinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu, a glumac negira da je on povukao obarač. Njemu je suđenje za ubistvo iz nehata zakazano za 10. jul ove godine.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslednja objava snimateljke koju je na setu ubio Alek Boldin

 

makonda-tracker