velika ljubav i nagli kraj

Bila je s njim dok je bio NIKO: Zaboravljena prva žena Džonija Depa ostavljena je čim je došao do prve uloge

0

Čim je došao do prve uloge, brak mladog Džonija Depa bio je završen, nakon što je bio siguran da će ostariti sa sestrom svog prijatelja iz detinjstva

Džoni Dep u filmu 'Plačljivko' (Cry-Baby) 1990.
Džoni Dep u filmu "Plačljivko" (Cry-Baby) 1990.foto: Universal Collection / Everett / Profimedia

Holivudski glumac Džoni Dep već nekoliko godina je u medijima manje zbog svog rada, a više zbog detalja o njegovom privatnom životu koji su dospeli do javnosti.


Svemu je, naravno, doprinelo suđenje po tužbi za klevetu, tokom kojeg su njegova bivša supruga Amber Herd i Dep i sami izneli niz šokantnih tvrdnji, a njihov prljav veš postao je jedna od glavnih tema u svetu.


Time je glumac prekršio svoje pravilo da o ličnim stvarima ne govori previše, budući da je od početka karijere važio za misterioznog umetnika koji ne eksponira privatnost.

Ipak, nije mogao da sakrije svoje ljubavi, jer su ga kao jednog od najpoželjnijih muškaraca sveta paparaci u stopu pratili, pa je poznato da je proveo 14 godina s francuskom umetnicom Vanesom Paradi, s kojom je zasnovao porodicu.


Ljubio je pre nje i Amber Herd mnoge poznate lepotice, uključujući glumice Šerilin Fen i Vinonu Rajder i manekenku Kejt Mos, a mnogi su zaboravili da je na samom početku karijere Dep bio u kratkom braku.

 

Džoni Dep osamdesetih
Džoni Dep osamdesetihfoto: Courtesy Everett Collection/ Everett/ Profimedia

Prva supruga Džonija depa bila je Lori En Alison, koju je znao još od tinejdžerskih dana. Pet godina starija, u njegov život je ušla kao sestra Depovog prijatelja i basiste benda Six Gun Method, u kom je svirao tih dana i zbog kog je napustio školovanje u nadi da će izgraditi muzičku karijeru.


Nakon izvesnog vremena, oni su stupili u vezu, a venčali su se u decembru 1983. godine, kada je Dep imao 20 godina. Organizovali su malu ceremoniju u Južnoj Karolini, a potom odlučiili da se presele u Kaliforniju, dok je Džoni i dalje maštao da će postati poznati muzičar.

 

 

Nakon što su se skrasili u Los Anđelesu, Lori En upoznala je Nikolasa Kejdža, mladog i perspektivnog glumca iz čuvene porodice Kopola, a potom ga predstavila svom suprugu. Dep i Kejdž brzo su se zbližili i počeli da idu u provod zajedno, a Kejdž je video veliki potencijal u svom novom prijatelju i ubeđivao ga da pokuša da postane glumac.

Otkako je pročitao biografiju Džejmsa Dina, Depu je gluma bila privlačna, pa je poslušao Kejdža i, uz njegovu pomoć, dobio poziv za audiciju za film "Strava u Ulici brestova" (1984). I dobio ulogu, bez ikakvog iskustva!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Party Lou (@parrtylou)


Nije poznato zbog čega je tačno došlo do kraha braka, ali već naredne, 1985. godine, Džoni Dep i Lori En Alison su se razveli. Kako su tada pisali mediji, par je imao nepomirljive razlike, koje su se odrazile na njihov odnos.


I sama Lori En maštala je da će se baviti muzikom kada su tek došli u Kaliforniju, a ni ona, kao Džoni, nije bila uspešna u tome. Ipak, postala je poznata šminkerka, a njena bliska drugarica i čuvena glumica Kristina Eplgejt pomogla joj je da pronađe posao na televiziji. Zanimljivo je da je i danas, 39 godina posle razvoda, neretko predstavljaju kao Lori En Dep, a to je njeno ime i na platformi IMDb.


Ona se nije mnogo eksponirala, a jednom prilikom je dala intervju u kom se prisetila svoje prošlosti s jednim od najpoznatijih glumaca planete.

 


Pa, svi znamo da je on talentovan glumac i da može da odigra pirata kao od šale – rekla je tada Lori En. – Ali on je, takođe, ekstremno nadaren gitarista i počeo je u lokalnom klubu u Južnoj Floridi.


Lori En je, inače, bila među bivšim ljubavima Džonija Depa koje su se oglasile nakon što je Amber Herd optužila glumca za nasilje i silovanje, a nazvala je svog nekadašnjeg supruga "osobom mekog srca" i istakla da on nije nasilan čovek.


Prva supruga Džonija Depa je danas veoma uspešna i vlasnica je kozmetičke kuće Serendeppity Lip Glosses, koju je osnovala 2015. godine, a naredne je sa sa sestrom Suzen Alison objavila je knjigu portreta slavnih ličnosti s kućnim ljubimcima, nazvanu Gimme Shelter.

Njeno bogatstvo danas se procenjuje na osam miliona, a u danima kada se izdržavala šminkajući glumce na setovima učestvovala je u velikom broju projekata.
 

*  Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kraj suđenja decenije

 

makonda-tracker