živi s bolom

Bila je "ljuta na Boga", a sada zna – TUGA NIKAD NEĆE NESTATI: Oskarovka iskreno o smrti sina dve godine posle tragedije

0

Potresna ispovest slavne glumice dve godine nakon što je njen sin oduzeo sebi život otkriva kako se osećala dok je u samoći pokušavala da se oporavi od gubitka 

Redžina King nosila se sa svojim bolom u privatnosti, a progovorila je o svemu tek posle dve godine
Redžina King nosila se sa svojim bolom u privatnosti, a progovorila je o svemu tek posle dve godinefoto: Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudska glumica Redžina King (53) progovorila je o smrti svog sina Ijana Aleksandera Mlađeg, dve godine nakon što je on oduzeo sebi život.


Oskarovka, koja je osvojila navrednije filmsko priznanje za film "Šapat ulice" (2018), govorila je o svom privatnom životu u emisiji Good Morning America, a tom prilikom se osvrnula na žalost u kojoj danas živi.


Redžinin sin ijan izvršio je samoubistvo 21. januara 2022. godine, samo dva dana posle svog 26. rođendana.


Ja sam drugačija osoba od one koja sam bila 19. januara. Jesam – priznala je ona na pitanje kako su joj izgledale protekle dve godine.

Njen novi film "Širli" posvećen je njenom pokojnom sinu otkrila j glumica i objasnila je sada zaista shvatila šta je proces žaljenja za nekim.


Žalost je putovanje. Shvatam to. Žalost je ljubav koja nema gde da ode. I svi mi se s tim nosimo drugačije. Znam da je za mene važno da odam počast Ijanu, tome ko je on, da pričam o njemu u sadašnjem vremenu jer on je uvek sa mnom, kao i radost i sreća koje nam je svima pružao.

 

Redžina King na 96. dodeli Oskara
Redžina King na 96. dodeli Oskarafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Redžina je objasnila da ona ne može da sedi i da se pita zašto je njen sin doneo takvu odluku.


– Kada je u pitanju depresija, ljudi očekuju da ona izgleda na određeni način – očekuju da izgleda teško. Moram ovo da iskusim i ne mogu da provodim vreme razmišljajući o ijanovom izboru, koji poštujem i razumem... On više nije želeo da bude ovde, a to je teško drugima da prihvate jer nisu prošli naše iskustvo, nisu živeli Ijanov put – rekla je glumica.


Ona je dodala da je u jednom trenutku "bila toliko ljuta na Boga".


Zašto je Ijanu dat sav taj teret? Od svih stvari kroz koje smo prošli – terapije, psihijatri, programi... Ijan je rekao: "Umoran sam od pričanja, mama" – otkrila je oskarovka.

 


Ona ističe da je ponekad obuzme osećaj krivice.


Kada roditelj izgubi dete, pita se "Šta sam mogla da uradim da se ovo ne bi desilo?", znam da delim tu tugu s drugima, ali niko drugi nije Ijanova mama, znaš? Samo ja. Dakle, to je moje. I tuga nikad neće nestati – zaključila je. – Uvek će biti sa mnom.

 

* Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da suicidne misli ima neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida.
Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno.

Broj kol-centra je 011/7777-000

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Depresija se često maskira u telesne simptome

 

makonda-tracker