tužna biografija

Bila je i ostala – prelepa enigma: Najmisterioznija turska glumica oduzela je sebi život u 37. godini na strašan način

0

Glumica koja je igrala u nekim od najpopularnijih serija nikada nije vodila život zvezde kao njene kolege u Turskoj, a niko ni danas ne shvata šta ju je dovelo u tako teško stanje da digne ruku na sebe

Turska glumica Merve Kajalp u seriji 'Elif'
Turska glumica Merve Kajalp u seriji "Elif"foto: Kanal 7/Youtube Printscreen

Turska glumica Merve Kajalp poznatija je regionalnoj publici kao Gulaj u seriji "Elif", a ona je zabeležila još u brojnim zapaženim filmovima i serijama u Turskoj.


Ipak, nikada se nije preterano eksponirala i nije se kretala među najpopularnijim glumcima, pa je uvek važila za pravu misteriju u njenoj zemlji.


Rođena je u Istanbulu, a potom je studirala glumu na Univerzitetu "Sulejman Demirel" u Isparti i mlada se otisnula u svet glume. Po diplomiranju je najpre oko godinu i po dana igrala u Istanbulskom državnom teatru, da bi se potom preorijentisala na rad u privatnim i alternativnim pozorištima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mervekayaallp


Stanovala je dugo u Dalamanu, u provinciji Mugla, a uglavnom je bila zatvorena u sebe i nije često na društvenim mrežama delila detalje o privatnom životu. Delila je selfije, fotogafije svojih umetničkih slika i trenutke s plaže, ali obično je na svim fotografijama bila sama i nije delila previše.

Kako je važila za veoma misterioznu, tako je i otišla, bez objašnjenja.

 

Smrt Merve Kajalp


U septembru prošle godine, turski mediji javili su da je Merve Kajalp pronađena bez znakova života u 37. godini, a istragom je utvrđeno da je digla ruku na sebe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mervekayaallp

Nakon što su komšije čule pucnje s drugog sprata stambene zgrade u kojoj je glumica živela, uputile su poziv na broj 112, koji se poziva u slučaju hitnih situacija.

 

Na lice mesta su odmah stigli policija i medicinska ekipa, ali je mogla da bude samo konstatovana smrt. Telo Merve Kajalp potom je preneseno na obdukciju, na Institut za sudsku medicinu.


Istraga je pokazala da je glumica sebi oduzela život, i to pištoljem koji je pripadao njenom ocu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mervekayaallp


Nije poznato je li Merve ostavila iza sebe oproštajno pismo, a kakvi su je problemi doveli u stanje da ima suicidne misli nije otkriveno do danas.

 

Ipak, njena strašna i iznenadna smrt pokrenula je u Turskoj razgovor o mentalnom zdravlju, pritiscima koje sa sobom nosi slava i o tome koliko je važno da ljudi u industriji zabave dobiju adekvatnu podršku.


* Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da suicidne misli ima neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida.
Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno.

Broj kol-centra je 011/7777-000

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Turski glumac oduševljen Beogradom

 

makonda-tracker