depresija ju je uništila

Ponižavala je i ismevala druge, pa se i sama našla NA METI: Tragična sudbina jedne od najlepših žena sveta

0

Bila je jedna od najlepših žena Australije i sveta, a njena tužna sudbina lekcija je za mnoge

Australijska TV zvezda Šarlot Doson
Australijska TV zvezda Šarlot Dosonfoto: EPA/TRACEY NEARMY

Ko je bila Šarlot Doson?

 

Šarlot Doson rođena je 8. aprila 1966. godine - 22. februar 2014. bila je novozelandsko-australijska televizijska ličnost. Proslavila se na Novom Zelandu kao voditeljka Getaway-a, u Australiji je vodila dve popularne emisije od kojih je u jednoj bila sudija u Australian Next Top Model.

 

Međutim, napustila nas je mlada - 2014. godine je izvršila samoubistvo i potresla milione fanova.

 

Odrastanje i rana karijera

 

Odrasla je u Oklandu, na Novom Zelandu, nakon što je usvojena po rođenju. Napustila je srednju školu sa 16 godina da bi bila model u Evropi i Njujorku. Nakon 10 godina preselila se u Australiju gde je postala poznato lice na australijskom modnoj sceni. Kasnije je postala urednica u časopisu New Idea. Godine 2000. bila je zaštitno lice modne kuće Peter Morrissei. U modnom delu je predstavljala ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Sidneju. 

Uspon u karijeri 

 

Časopisi kao što su Vogue, Elle, She, Dilli, Cleo i Mode, samo su neki od mnogobrojnih koji su pratili Šarlotin napredak, prikazujući je u modnim izdanjima. Doson je imala mnogo nastupa kao slavni model na modnim revijama i bila je gostujući model komentator za Nine's Wide World of Sports. Takođe, se redovno pojavljivala na The Footy Show-u, i imala je nekoliko poslova voditelja na medijskim događajima. U Australijskom Top modelu bila je sudija ponekad i mentor 3. sezone od 2007. do 2013. godine. 

2012. godine pojavila se kao jedna od slavnih takmičarki prikupljajući novac za dobrotvornu organizaciju. 

 

Za Dosonovu su usledili medijski nemiri kada je 2012. godine dala izjavu o svom bivšem domu u New Zeland's Herald. 

 

– Novi Zeland je mali, gadan i osvetoljubiv. To je malo, malo selo... mala zemlja na kraju sveta – rekla je tada Dosonova.

Privatni život

 

Dosonova je bila udata za australijskog olimpijskog plivača Skota Milera od 1999. do 2000. godine.

 

Njihov brak koji je trajao svega godinu dana prekinut je, i naizgled razvod predstavlja okidač za njeno narušeno psihičko stanje. Šarlot je izrazila žaljenje zbog abortusa. Javno je izjavila da je njena depresija počela od trenutka abortusa.

 

Dosonova je primljena u bolnicu "Sent Vinsent" u Sidneju nakon pokušaja samoubistva zbog rata koji je vodila na Tviteru. Dosonova je postala meta organizovane onlajn kampanje uznemiravanja delom zbog njenog učešća u inicijativi za borbu protiv sajber maltretiranja Community Brave

 

Međutim, neki medijski izvori, kao što je Daily Telegraph, sugerisali su da je Dosonova kriva za maltretiranje koje je doživljavala na Tviteru, navodeći njenu "agresivnu televizijsku ličnost" i njenu "istoriju obeshrabrivanja takmičara" u rijalitiju s modelima u kom je bila sudija.

 

Dosonova je takođe bila žestoko kritikovana u medijima nakon što je emitovala omalovažavajuće opaske o ženama fudbalera Australijske fudbalske lige.

 

Šarlot Doson
foto: printscreen/ youtube/ CommunityBrave

Tragična smrt

 

Dana 22. februara 2014. Dosonova se ubila u svom domu u Vulumuluu. Agent za nekretnine pronašao je njeno telo kada je stigao da pregleda nekretninu pre prodaje. Pozvana je policija, koja je potvrdila njenu smrt u 11.18 časova, a kao zvanični uzrok smrti navedeno je samoubistvo.

 

Njeni prijatelji su navodno bili zabrinuti što nije ažurirala svoj Tviter ili Instagram nalog u prethodnih 19 sati. To je sve što su mediji saznali o bliskim ljudima na dan njene smrti.

 

Australijski modni dizajner Aleks Peri je za nju rekao:

 

– Danas smo izgubili prelepu, svetlu, blistavu devojku.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO: 

Ispovest manekenke Danijele Dimitrovski 

 

 

 

makonda-tracker